3 egyszerűen összedobható karácsonyi sütemény
Ezekkel a karácsonyi receptekkel nem lehet mellé lőni!
Úgy érzi, hogy kifut az időből, és gyorsan kell valamit összedobnia karácsonyra? Nos, mutatunk 3 receptet, amivel biztosan le fogja nyűgözni a rokonokat, barátokat az ünnep idején! A jó hír, hogy annak ellenére, hogy nagyon egyszerűen elkészíthetőek az alábbi sütemények, mégis nagyon látványosak.
Gyümölcsös püspökkenyér dióval és csokival
Ez a recept azoknak való, akik a bejglit már megunták.
Elkészítési idő: 40 perc
Mennyiség: 1 db püspökkenyérhez
Hozzávalók:
- 30 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg dió
- 10 dkg tejcsoki
- 10 dkg aszalt gyümölcs
- 5 tojás
- 2 dl tej
Elkészítés:
1. Keverjük össze a lisztet a felaprított dióval, a darabokra tört tejcsokival, valamint az aszalt gyümölcsökkel. A tojásokat válasszuk ketté.
2. A sárgájukat keverjük habosra a cukorral, majd szitáljuk bele a lisztes keveréket. Adagoljuk hozzá a tejet is, hogy könnyebb legyen összekeverni.
3. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a sütimasszába. Vajazzunk ki egy őzgerincformát, szórjuk be liszttel, majd öntsük bele a püspökkenyér tésztáját. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és addig süssük a süteményt, míg aranybarnára pirul.
Almás-diós rétes
Ki ne imádna egy finom házi rétest? A legjobb, hogy csupán 30 perc kell és már lakomázhat is a család!
Elkészítési idő: 30 perc
Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók:
- 2 db alma
- citromlé
- 2 ek kristálycukor
- 0,5 tk őrölt fahéj
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 csomag konyhakész leveles tészta
- 10 dkg dióbél
- 10 dkg aranymazsola
- vaj
- porcukor
Elkészítés:
1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, majd kockákra vágjuk. Meglocsoljuk egy kevés citromlével, ezután cukorba, őrölt fahéjba és zsemlemorzsába forgatjuk.
2. Felvágjuk a kitekert tésztát két, egyforma méretű darabra, és azokra helyezzük az almás keveréket, a durvára vágott diót, illetve a korábban már megmosott és lecsepegtetett mazsolát.
3. Feltekerjük a tésztalapokat, majd vékonyan megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal. Kibéleljük a tepsit sütőpapírral, ezután beletesszük a réteseket, és 220 fokon 20 percig sütjük, lehetőleg sütő középső részében. A sütés végeztével hagyjuk kissé kihűlni a süteményeket, majd felszeletelve, porcukorral meghintve tálalhatjuk.
Omlós vaníliás kifli
Egyszerű, de nagyszerű! Ezzel a recepttel biztosan le fogja nyűgözni a vendégeket. Lásson hozzá már most!
Elkészítési idő: 30 perc
Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg puha vaj
- 12 dkg cukor
- 12 dkg darált mogyoró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- késhegynyi sütőpor
Elkészítés:
1. Morzsoljuk a lisztbe a puha vajat, majd szórjuk bele a sütőport is. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a mozsárban összetört mogyorót, valamint a tojásokat, majd gyúrjuk össze a tésztát. A tésztából formázzunk 2 cm vastagságú rudat, és vágjuk kisujjnyi darabokra. Sodorjuk és lapítsuk le, hajlítsuk kifli alakúra, majd helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsire őket.
2. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, és 12-15 perc alatt süssük világosbarnára a kifliket. A meleg kifliket hintsük meg kristály-, vagy vaníliás cukorral.
(Kiemelt kép: Shutterstock)