Vihar előtti verseny: Adolf Balázs Eb-ezüstérmes 5000 méteren

Adolf Balázs ezüstérmet szerzett szombaton kenu egyes 5000 méteren a müncheni multisport Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon, amelyet a versenye után félbeszakítottak a közelgő vihar miatt.

2022. augusztus 20., 20:00

Szerző:

A multisport Eb-n a leghosszabb táv délutáni programja eleve több mint húszperces késéssel rajtolt el, mert a szervezőknek gondot okozott a pálya kijelölése, a bóják lehelyezése.

Különcsata az aranyért

A férfi kenus mezőny próbálta melegen tartani az izmait a parton, a visszalépések miatt végül nyolcan vállalták, hogy nekivágnak az öt kilométernek, köztük a tavaly világbajnok Adolf Balázs. A verseny hamar a címvédő német Sebastian Brendel és Adolf különcsatájává alakult, a két versenyző váltott vezetéssel érkezett el az utolsó körig. Az utolsó száz méterhez érve még a magyar vezetett, de aztán Brendel begyújtotta a rakétákat, Adolf pedig ezt már nem tudott erre reagálni, így ezüstérmet szerzett.

A befutó után közvetlenül bejelentették, hogy félbeszakítják a versenyt, a heves eső pedig néhány perc múlva meg is érkezett.

(Kiemelt kép: München, 2022. augusztus 20. A második helyezett Adolf Balázs (b) és a győztes német Sebastian Brendel a célban a férfi kenu egyes 5000 méteres döntőjében a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 20-án. A versenyt félbeszakítottak a közelgő vihar miatt. MTI/Koszticsák Szilárd)