Ukrajna rendezi a 2030-as focivébét?

Ukrajna társrendezőként bejelentkezett a 2030 foci világbajnokság megrendezésére.

2022. október 4., 15:14

Szerző:

Ukrajna csatlakozik Spanyolország és Portugália pályázatához a 2030-as világbajnokság társrendezésére, amit az ország elnöke, Volodimir Zelenszkij szentesített – írta a Guardian.

A lap információi szerint a partnerség megerősítése egy szerdai sajtótájékoztatón várható. Úgy tudják, hogy Ukrajna a torna egyik csoportjának adhat otthont. Spanyolország és Portugália két évvel ezelőtt megerősítette, hogy közös pályázatot nyújt be a 2030-as rendezésre.

Az ukrán válogatott jelenleg Lengyelországban játssza hazai mérkőzéseit, és az augusztusban sikeresen újraindult hazai bajnokságuk.

(Kiemelt képünk illusztráció. Aktivisták és helyi lakosok léggömböket engednek fel egy óriási ukrán zászlóval a Donyecki területen lévő Avdijivka város külterületén 2018. augusztus 23-án. Fotó: Anatolij STEPANOV / AFP)

Nasszer el-Kelaifi a Paris Saint-Germain labdarúgóklub elnöke szerződést hosszabbítana Lionel Messivel, és a katari világbajnokság után fog tárgyalni a legendás argentin támadóval.

Visszatér a címvédő franciák elleni negyeddöntőre az angol Raheem Sterling, aki azért utazott haza a katari labdarúgó-világbajnokságról, mert betörtek az otthonába.

Majoros Bence és Imre Leila nyerte az asztaliteniszezők Top 16-bajnokságát, amelyet kedden és szerdán rendeztek a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban.