Tour de France - Philipsen nyerte a 11. szakaszt

A belga Jasper Philipsen idei negyedik diadalát aratta szerdán a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen, a 11. szakasz után összetettben továbbra is a címvédő Jonas Vingegaard áll az élen.

2023. július 12., 18:16

Szerző:

A Clermont-Ferrand és Moulins közötti 179,8 kilométer útvonala előrevetítette, hogy mezőnyhajrá fog dönteni az etapsikerről, mert mindössze három kisebb emelkedőt kellett leküzdenie a mezőnynek. Háromfős szökevénycsoport próbálkozott meglepetést okozni, de igazán messzire nem tudtak meglépni, előnyük sosem érte el a 3 és fél percet. Legtovább az olasz Daniel Oss tartott ki, de őt is utolérték 14 kilométerre a céltól.
A mezőnyhajrában annak ellenére nem volt meglepetés, hogy a pontversenyben éllovas Philipsen ezúttal nem kapott igazán jó felvezetést a társaitól, az Alpecin-Deceuninck zöld trikósa így is gyorsabbnak bizonyult a többi sprinternél, azaz idén már negyedszer ünnepelhetett a francia körversenyen.
A dán címvédő, Jonas Vingegaard továbbra is 17 másodperces előnnyel vezet a kétszeres győztes szlovén Tadej Pogacar előtt.

Eredmények:
11. szakasz, Clermont-Ferrand - Moulins, 179,8 km:
1. Jasper Philipsen (belga, Alpecin-Deceuninck) 4:01:07 óra
2. Dylan Groenewegen (holland, Jayco-AlUla) azonos idővel
3. Phil Bauhaus (német, Bahrain Victorious) a.i.
Az összetett élcsoportja:
1. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo-Visma) 46:34:27 óra
2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 17 másodperc hátrány
3. Jai Hindley (ausztrál, BORA-hansgrohe) 2:40 perc hátrány


Csütörtökön a Roanne és Belleville-en-Beaujolais közötti 168,8 kilométeres táv teljesítése vár a 110. Tour de France mezőnyére. A viadal jövő hét vasárnap a párizsi Champs-Élysées-n zárul.

(Fotó: Anne-Christine POUJOULAT / AFP)

A kanadai top junior jégkorong-bajnokság egyik tagszervezete, a Nyugati Hoki Liga (WHL) felfüggesztette Kevin Constantine-t, a Wenatchee Wild vezetőedzőjét, a korábbi magyar szövetségi kapitányt a WHL-szabályok feltételezett megsértése miatt.