Mindkét női kajak kettes továbbjutott 500 méteren

A Kozák Danuta, Bodonyi Dóra és a Csipes Tamara, Medveczky Erika kajak kettes is bejutott a középfutamba 500 méteren a tokiói olimpia kajak-kenu versenyén.

2021. augusztus 2., 05:15

Szerző:

Az ötszörös ötkarikás bajnok Kozák mindhárom 500-as számban címvédőként szerepel a japán fővárosban, öt éve, Rióban Szabó Gabriellával nyert aranyérmet párosban. A szolnoki Bodonyival tavasszal ült össze és egy Európa-bajnoki címmel mutatkozott be. A hétfői előfutamban esélyeshez méltóan debütáltak az előfutamban, a győzelmüket senki és semmi nem veszélyeztette.

Velük ellentétben a szám másik magyar indulója, a Csipes Tamara, Medveczky Erika duó már évek óta együtt evez, és szintén a favoritok közé tartozik Tokióban. A rutinos honvédos duó első pályáján a fehéroroszok párosával, Hudzenkával és Litvincsukkal harcolt, s végül Kozákékhoz hasonlóan elsőként haladt át a célvonalon.

A futamokból az első két helyezett jutott tovább a középfutamba, amelyre a döntőhöz hasonlóan kedden kerül sor.

(Kiemelt: Budapest, 2021. július 5. Csipes Tamara, Kozák Danuta és Lucz Dóra (b-j) a tokiói olimpiára utazó magyar kajak-kenusok és parakajakosok sajtóbemutatásán Budapesten egy rendezvényhajón 2021. július 5-én. MTI/Kovács Tamás)