Szoboszlai a kispadon kezdett a Burnley–Liverpool meccsen

A Liverpool  2–0-ra legyőzte a Burnleyt a Premier League 19. fordulójában, a Boxing Dayen.

2023. december 26., 21:24

Szerző:

A PL-idényben először Szoboszlai Dominikkal a kispadon kezdett a Liverpool, amely tudta, hogy nem vesztegetheti idejét a kiesőjelölt Burnley otthonában, így az első percektől fogva agresszívan támadott, ami igen be is jött – számol be róla a Nemzeti Sport.

A 6. percben Darwin Núnez a tizenhatoson kívülről jó lövéssel  szerezte meg a vendégeknek a vezetést. 

A félidő végéig hiába harcolt ki szinte percenként helyzetet a liverpooli gárda, egy lövése sem ment be. Ugyan a 29. percben Cody Gakpo belőtte a hálóba a labdát, viszont egy korábbi szabálytalanság miatt nem adták meg a találatot, így csak egygólos előnnyel várhatta a folytatást a Liverpool.

A második félidőben ismét elvettek egy találatot a „vörösöktől”, mivel Mohamed Szalah lesen állva zavarta James Traffordot Harvey Elliot lövésénél. Ezt követően pedig meglepő módon a Burnleynek is sikerült veszélyes szituációkat kialakítania – közel volt az egyenlítés. Jürgen Klopp érezte is, hogy nincs még meg ez a mérkőzés, ezért hármas cserét hajtott végre a 67. percben, Szoboszlai Dominikot is a pályára küldve

A Liverpool a 90. percben pontot tudott tenni a találkozó végére. Núnez zseniális gólpasszt adott Diego Jotának, aki nagyon kicsi szögből, a kapus lába között lőtte be a kapuba a labdát. 

Ezzel a győzelemmel egyelőre vissza tudta szerezni a Liverpool a tabella első helyét, az Arsenal azonban eggyel kevesebb mérkőzést játszott. Csütörtökön kiderül: a londoniak visszaveszik-e listavezetői pozíciójukat, ellenfelük a West Ham United lesz.

 Premier League

19. forduló
Burnley–Liverpool 0–2 (D. Núnez 6., Jota 90.)


Korábban
Newcastle–Nottingham 1–3 (Isak 23. – 11-esből, ill. Wood 45+1., 53., 60.)
Bournemouth–Fulham 3–0 (Kluivert 44., Solanke 61., Sinisterra 90+3.)
Sheffield United–Luton Town 2–3 (McBurnie 61., Ahmedhodzic 69., ill. Doughty 17., J. Robinson 77. – öngól, Ben Szliman 81. – öngól)

(Fotó: Szoboszlai Dominik Instagram oldala)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.