Röplabda: Simán győzelem Portugália ellen

A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra nyert a portugál csapat otthonában szombaton, az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyitófordulójában.

2022. augusztus 20., 20:29

Szerző:

A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra nyert a portugál csapat otthonában szombaton, az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyitófordulójában.

Meggyőző játékkal, biztató indulás

A német Andreas Vollmer irányította együttes szerdán az ukránok elleni budapesti mérkőzéssel folytatja szereplését. A hat selejtezőcsoport mindegyikéből az első két helyezett jut ki a jövő évi belga, olasz, észt és német közös rendezésű kontinenstornára.

A magyar együttes (22. az európai rangsorban) a kvalifikációs sorozat egyik legfontosabb mérkőzésével kezdte a sorozatot: a portugálok (24.) 2019-ben ott voltak a kontinenstornán, az idei Európa-liga-sorozatban pedig kétszer is ötszettes csatára késztették a tavaly Eb-negyeddöntős svédeket, akiket egyszer le is győztek.

A sorozatban ötödik Eb-részvételükre hajtó magyarok az első szettben 12-11-ig hátrányban voltak, ezt követően azonban jó blokkteljesítményüknek köszönhetően fordítottak, és a hajrában tekintélyesre növelték a különbséget.

A második játszmára megmaradt a vendégek lendülete, akik ekkor hamar kialakították és a felvonás végéig megtartották a hétpontos különbséget, elsősorban annak köszönhetően, hogy a korábbinál sokkal hatékonyabbak voltak a támadásoknál.

A harmadik etapra osztálykülönbség alakult ki a felek között, a magyar csapat meggyőző játékkal, fölényes részsikerrel zárta le a 78 perces összecsapást.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Németh Anett volt 14 ponttal.

(Kiemelt kép: Kotormán Réka, Szedmák Réka és Németh Anett, a magyar válogatott játékosai a női röplabda Európa-liga arany divíziójának második fordulójában Románia ellen játszott mérkőzésen a budapesti Tüskecsarnokban 2022. május 28-án. MTI/Kovács Tamás)