Késésben volt, Bubival ért oda a sakkolimpiára a norvég világbajnok

Magnus Carlsen kis híján lekéste a budapesti sakkolimpiát.

2024. szeptember 14., 15:58

Szerző:

A 45. sakkolimpia bőven tartogat izgalmas és emlékezetes pillanatokat, a magyar csapatok pedig mindent megtesznek a legjobb eredményekért. A harmadik forduló ünnepélyes nyitólépését Polgár Judit nyolcszoros sakkpolimpikon tette meg, aki korábban nyílt kategóriában egyéni Európa-bajnoki bronzérmet is szerzett, és teljesítményével a hazai sakktörténelembe is beírta magát – számolt be róla a chess.hu szakmai oldal.

A budapesti sporteseményen természetesen számos nemzetközi sportoló is részt vesz, köztük Magnus Carlsen is, aki szeptember 13-án ült először táblához az idei olimpián – ám majdnem elszalasztotta a lehetőséget egy félreértés miatt.

Még Karácsony Gergely főpolgármester is megosztott egy videót a norvég sakkozóról, aki meglepő módon érkezett meg a verseny helyszínére.

A sakkolimpia nem indult könnyen Magnus Carlsen számára

A budapesti időjárás komoly kihívások elé állított mindenkit szeptember 13-án, hiszen nagy mennyiségű csapadék zúdult a közutakra, ami jelentősen megnehezítette a közlekedést.

Magnus Carlsen számára sem volt könnyű eljutni az olimpia küzdelmeknek helyet adó BOK Csarnokba, egy félreértés miatt ráadásul késésben volt.

Az olimpia hivatalos szabályzata legfeljebb 15 perces késést engedélyez, ám a rendkívüli időjárásra való tekintettel a főbíró többször is úgy ítélte meg, hogy indokolt a kezdés késleltetése, hiszen többek számára is nehézséget okozott a helyszínre való eljutás.

Magnus Carlsennek pontban délután 3 órakor kellett volna táblához ülnie, ám ezt nem tudta teljesíteni. Végül kis késéssel, biciklin érkezett meg. Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán is megosztott egy felvételt a 33 éves sportolóról, aki egy MOL Bubi segítségével jutott el a BOK Csarnokhoz.

Az ötszörös világbajnok később a Magyar Nemzetnek is interjút adott, és elmagyarázta, hogy sportolótársaitól eltérő hotelben szállt meg, és nem sokkal a verseny kezdése előtt tudta meg, hogy a fuvarja csak később érkezik meg, így biztosan el fog késni a mérkőzésről, hiszen az egész városban közlekedési dugók alakultak ki. Ekkor döntött úgy, hogy inkább biciklire pattan.

Mint mondta, a legnagyobb nehézséget az jelentette számára, hogy ismeretlen városban kellett kiigazodnia, kezdetben kicsit nehezen tájékozódott, ráadásul sietnie is kellett. Végül azonban sikerült odatalálnia a BOK Csarnokhoz, érkezését pedig meg is örökítették néhány felvételen.

Bár néhány perces késéssel, de így végül Magnus Carlsen is részt vehetett a versenyen, akiért már a szervezők és a sportolótársak is nagyon izgultak.

(Kiemelt képünkön: Magnus Carlsen. Forrás: ANDRZEJ IWANCZUK / NurPhoto / NurPhoto via AFP)