Roland Garros: Leléptetést ért egy szerencsétlen ütés

Leléptették a japán-indonéz női párost, miután egyikük véletlenül fejbe talált labdával egy labdaszedőt vasárnap a francia nyílt teniszbajnokságon.

2023. június 4., 16:05

Szerző:

Kato Miju és Aldila Sutjiadi 16. helyen kiemelt duója a nyolcaddöntőben 6:7, 3:1-re állt a cseh Marie Bouzkova és spanyol Sara Sorribes Tormo ellen, amikor a japán Kato egy gém végén átütötte a labdát a túloldalra – mivel az ellenfél adogatása következett –, és eltalált egy labdaszedő lányt, aki időben elfordult, és a sapkás fejét hátulról ütötte meg a filcgolyó.

A „tettes” rögtön átment elnézést kérni, de nem tudta megvigasztalni a zokogó lányt. A mérkőzésvezető először figyelmeztetésben részesítette az ázsiai párost, ám miután Bouzkováék jelezték neki, hogy a labdaszedő továbbra is sír, odahívta felettesét, majd rövid tanácskozás után bejelentette, hogy kizárja a japán-indonéz kettőst.
A leléptetett páros hitetlenkedve fogadta az ítéletet, Kato is elsírta magát, a közönség pedig hangos nemtetszését fejezte ki, miközben a játékosok levonultak a 14-es pályáról.

(Kiemelt képünk: Egy Roland Garros 2023 hivatalos teniszlabda a pályán a Roland-Garros Open teniszbajnokság hetedik napján a párizsi Court Simonne-Mathieu pályán rendezett férfi egyes mérkőzés közben 2023. június 3-án. JULIEN DE ROSA / AFP)