Ritmikus sportgimnasztika vb: előkelő helyen állnak versenyzőink

Pigniczki Fanni a 18., Wiesner Hanna pedig a 34. helyen áll egyéni összetettben a szófiai ritmikus gimnasztika világbajnokság első napja után.

2022. szeptember 14., 19:47

Szerző:

A magyar szövetség beszámolója szerint karikával Wiesner 28,200 pontot kapott és 27. lett, a hibázó Pigniczki pedig 28,500 ponttal a 23. helyen zárt. Labdával Pigniczki remekelt és 30,550 ponttal tizedik, így második számú tartalék a magyar idő szerint 20 órakor kezdődő döntőben. Ezen a szeren Wiesner gyakorlatát pedig 27,150 pontra értékelték, így a 41. helyen zárt.

Két szer után Pigniczki Fanni 59,050 ponttal a 18., míg Wiesner 55,350 ponttal a 34. helyen áll az összetett versenyben. A 18 fős fináléba a legjobb három szer eredménye alapján lehet bekerülni, nemzetenként maximum két sportolóval.

„Az első napon hibás gyakorlatokkal kezdtek a lányok. Ennek ellenére vannak biztató részpontszámok és mindenképpen örömre ad okot, hogy Pigniczki Fanni gyakorlatai abszolút megfelelnek a jelenlegi mezőnyben elvártaknak. A rontások miatt izgalmas lesz a holnapi nap. Mindenképpen szeretnénk Fannit a legjobb 18 között látni, igy holnap mindent meg fogunk tenni, hogy javítsuk a mai nap hibáit” - nyilatkozta Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar szövetség technikai bizottságának elnöke.

A vb csütörtökön a felnőtt egyéni sportolók buzogány és szalag versenyszámaival folytatódik.

(Kiemelt kép: Előkelő helyezéssel kezdte a ritmikus sportgimnasztika világbajnokságot Pigniczki Fanni / Fotó: Magyar Tornaszövetség)

Elveszítette veretlenségét vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában a címvédő és listavezető Ferencváros, amely a mögötte kétpontos lemaradással második Kecskemét vendégeként kapott ki 2-0-ra.

Tegnap 19:50

Az első helyen kiemelt Novak Djokovic nyerte meg a 949 ezer dollár (380 millió forint) összdíjazású tel-avivi keménypályás férfi tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte a másodikként rangsorolt horvát Marin Cilicet.

A Csay Renáta, Czéllai-Vörös Zsófia női kajakkettes a második helyen végzett a portugáliai Ponte de Limában rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokság zárónapján. Magyarország 6 arany- és 8 ezüstéremmel az összesített medálverseny élén zárt.

Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat, melyen az összetettben élen álló és címvédő csapattársa, Max Verstappen csak hetedik lett, így ő egyelőre még nem ünnepelheti meg második világbajnoki diadalát.