Real Madrid-Barcelona döntő lesz

A Real Madrid után a Barcelona jutott másodikként a fináléba a spanyol labdarúgó Szuperkupában, melynek négyes döntőjét Rijádban vívják.

2023. január 13., 06:22

Szerző:

A Barcelona és a Betis csütörtöki találkozóján a katalánok Robert Lewandowski révén kerültek előnybe, majd a francia Nabil Fekir egyenlített.

A kétszer 15 perces hosszabbításban a barcás Ansu Fati találatára Loren Moron válaszolt, 2-2 után pedig szétlövés döntött, melyben a sevillaiak részéről Juanmi és William Carvalho is hibázott, így a Barcelona készülhet a vasárnapi fináléra.    

(Fotó: Mohammed Saad / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

17:29

A jégtáncosoknál az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri kettős áll az élen a ritmustáncot követően a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság pénteki napján, az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar duó a 23 induló között a tizedik helyről várja a kűrt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy Oroszország és Fehéroroszország sportolói visszatérhetnek a nemzetközi porondra semleges színekben, de csak akkor, ha nem támogatják az ukrajnai háborút. Erre reagált Vadim Hutcajt ifjúsági és sportminiszter, az ukrán nemzeti olimpiai bizottság (NOC) elnöke, amikor leszögezte, hogy Ukrajna a szankciók meghosszabbítása mellett van, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Ukrajna bojkottálja a 2024-es párizsi olimpiát. 

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint könnyen súlyos következményekkel járhat, ha a szurkolók a válogatott mérkőzésein bármilyen formában megjelenítik Nagy-Magyarországot, de a háttérben továbbra is azon dolgozik, hogy a jelkép kerüljön le a tiltólistáról.

A hazai bajnoki és kupamérkőzéseken nem tiltja, ám nem is javasolja a Nagy-Magyarországot ábrázoló jelképeket a Magyar Labdarúgó-szövetség, mivel a jelképet az UEFA bünetőkatalógusa tartalmazza. A sálakat nem ellenőrzik. mivel a nemzetközi szabályok alapján a nézők ruházatának – ebből a szempontból történő – vizsgálata nem feladatuk.