Pont nélkül játszanak a Grand Slam-viadalon az orosz és fehérorosz játékosok elleni szankció miatt

A férfi tenisztornákat szervező ATP pénteken közölte, hogy az idei wimbledoni Grand Slam-viadalon nem osztanak világranglista-pontokat.

2022. május 20., 20:41

Szerző:

A szervezet azzal indokolta döntését, hogy a wimbledoni bajnokság szervezői Oroszország ukrajnai háborúja miatt nem engedik indulni az orosz és fehérorosz játékosokat. Az All England Lawn Tennis Club (AELTC) korábban a második világháborút követően zárt ki játékosokat állampolgárságuk miatt, akkor a német és a japán játékosokat tiltották el – MTI. 

A női tornákat szervező WTA az ATP-hez hasonlóan semleges színekben továbbra is engedi indulni az orosz és fehérorosz versenyzőket saját viadalain. Az idei wimbledoni GS-torna június 27-én kezdődik.

(Kiemelt képünk illusztráció. A szerb Novak Djokovic (b) és az orosz Aszlan Karacev mérkőzése az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében a melbourne-i Rod Laver Arénában 2021. február 18-án.. Fotó: MTI/AP/Hamish Blair)

Mészáros Krisztofer olimpiai kvótát szerzett az antwerpeni torna-világbajnokságon azzal, hogy a vasárnapi csapatverseny eredményei alapján bejutott a csütörtöki egyéni összetett döntőbe – jelentette be a magyar szövetség.

Minden idők legeredményesebb Európa-bajnoki szereplését produkálta a magyar junior nyíltvízi válogatott Korfun: a hét érem, közte négy arany abszolút rekord a sportág történetében, és a csapatversenyben is első lett az együttes.

Hölle Martin egyéniben, illetve a magyar csapat – Osztertág Kristóffal és ifj. Fekete Györggyel kiegészülve – megvédte címét a franciaországi Le Pin au Haras-ban rendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon.