Párizsi olimpia: a hétpróbázó Krizsán Xénia 15., Nemes Rita 20. az első nap után

A hétpróbázó Krizsán Xénia a 15., Nemes Rita pedig a 20. helyen áll az első nap után a párizsi olimpián.

2024. augusztus 9., 08:34

Szerző:

hétpróbázó Krizsán Xénia a 15., Nemes Rita pedig a 20. helyen áll négy szám után a párizsi olimpián.

A csütörtöki zárószámra, a 200 méterre az első futamban kapott helyet mindkét magyar versenyző. Krizsán Xénia a hármas pályán rajtolt, a négyesen induló Nemes Rita mellett. A világbajnoki negyedik Krizsánnak sikerült jobban ez a szám, végig üldözte a gyorsabbakat és 24.92 másodperces idei legjobbjával ötödikként ért célba. Ezzel 894 pontot szerzett.

Nemes Rita combsérüléssel küzd


Nemes Ritának kevésbé sikerült a futás, a többiektől lemaradva lett hetedik 25.61-gyel, amivel nem csak 24.69-es egyéni csúcsától, hanem ez évi legjobbjától (25.38) is elmaradt. Teljesítményéért 832 pontot kapott.


Nemes Rita az MTI-nek elmondta, délelőtt még kérdéses volt az indulása is combsérülése miatt.


„Lehetett volna jobb is, ha százszázalékos vagyok. Úgy jöttem le bemelegíteni, hogy nem biztos, hogy jó lesz a lábam. Szerencsére bírta a gátat, ott nagyon izgultam, tudtam, hogy a futószámok lesznek a kérdőjelesek. Ezért nagyon tudatosan futottam, hogy ne legyen semmi probléma. Magasban nagyon örülök a 177 centinek, mert elég későn kezdtem el normálisan edzeni egy deréksérülésem miatt. A súlylökéstől többet vártam, bemelegítésnél kétszer is löktem 14 méter felett" – nyilatkozta.


A négy szám után Krizsán Xénia 3656 ponttal a 15., míg Nemes Rita 3547 ponttal a huszadik helyen áll.


Az első napot a brit Katarina Johnson-Thompson (4055 pont) zárta az élen a kétszeres olimpiai bajnok belga Nafissatou Thiam (4007) előtt. Harmadik továbbra is a budapesti vb-ezüstérmes amerikai Anna Hall (3956).


A hétpróbázók pénteken a távolugrással és a gerelyhajítással folytatják és a 800 méterrel fejezik be kétnapos küzdelmüket.

(Kiemelt kép: a 2024-es párizsi olimpia emblémája egy kabalafigurán. Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)