06:50 - 09:00

Jön: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

24 órás védelem alá helyezték a londoni Arsenal két játékosát egy bandaháború miatt

2019. augusztus 12., 15:50

Szerző:

Napi 24 órás védelem alá helyezték az angol Premier League-ben szereplő Arsenal két sztárját, Mesut Özilt és Sead Kolasinacot, miután az őket ért júliusi támadás után bandaháború közepébe kerültek. Emiatt nem is utazhattak el a csapattal vasárnap a Newcastle elleni mérkőzésre.

A világbajnok német játékos, Mesut Özil észak-londoni házánál csütörtökön őrizetbe vettek két férfit, akik a vádak szerint összetűzésbe kerültek a focista testőreivel, és incidensek történtek a bosnyák válogatott Sead Kolasinac szintén észak-londoni otthonánál is. A rendőrség szerint mindkettőjüket további fenyegetések is érték - tudósított hétfői számában a The Times című brit lap. Hozzátették: az Arsenal arról szóló döntése, hogy a játékosok emiatt nem utaznak el a Newcastle elleni mérkőzésre a Premier League első fordulójában, hanem családjukkal Londonban maradnak, példátlan az angol futballban.

Özilt és Kolasinacot júliusban, a brit főváros Golders Green nevű negyedében érte támadás, Kolasinac azonban a Mercedesből kiszállva elkergette a késes rablókat.

Az incidens után a játékosok számára ismeretlen kelet-európai bűnözők egy csoportja óva intett a labdarúgók elleni bármiféle további akciótól. Ez a figyelmeztetés vezetett a hírek szerint a fenyegetőzések elharapózásához egy rivális banda részéről.

Kolasinac felesége, Bella a The Sun szerint Németországba utazott. "A gengszterek megüzenték, hogy nem hagyják magukat megfélemlíteni, és hogy bizonyítsák, komolyan gondolják, további fenyegetéseket intéztek a játékosok felé. A rablók először csak a karóráikat akarták, de most már azt üzenték nekik, hogy mindenüket elveszik" - idézte az újság az egyik forrását.

Angol labdarúgó-bajnokság Mesüt Özil, az Arsenal játékosa
Fotó: Andy Rain

Mesut Özil az Arsenal legjobban kereső játékosa, heti fizetése 300 ezer font (105 millió forint). 

A The Times arról is írt, hogy a 30 éves török származású német játékos és a 26 éves Kolasinac családját állítólag megfenyegették az interneten.

"A játékosaink és családjuk jólléte elsődleges" - mondta a Newcastle elleni mérkőzést megelőzően az Arsenal vezetőedzője. Unai Emery arra nem tudott választ adni, hogy Özil és Kolasinac szombaton pályára léphet-e a Burnley ellen.

A júliusi rablótámadás két gyanúsítottja, Ferhat Ercan és Salaman Ekinci szeptember 6-án áll bíróság elé.