Oroszbarát tagok miatt egy nap után lemondott Andrij Sevcsenko

Andrij Sevcsenko, az ukrán labdarúgás ikonikus alakja egy nap múltával lemondott országa nemzeti olimpiai bizottságának alelnöki tisztéről, amelyre csütörtökön választotta meg az ötkarikás testület tagsága.

2022. november 19., 16:14

Szerző:

Facebook-oldalán ismertetett lépését azzal indokolta, hogy nem tetszik neki az olimpiai bizottság új vezetőségének összetétele. Nevekkel nem szolgált az AC Milan és a Chelsea egykori csatára, a 2004-ben aranylabdás, 111-szeres ukrán válogatott játékos, de egyértelművé tette, hogy a testületbe bekerült és megítélése szerint oroszbarát személyek miatt döntött a visszalépés mellett.

Az Ukrán Olimpiai Bizottság új elnökének Vadim Hutcajt sport- és ifjúsági minisztert választották meg, aki a voksok 83 százalékát kapta meg. Elődje, a NOB-tag, rúdugrásban olimpiai bajok Szerhij Bubka lemondott az ukrán ötkarikás testület élén 17 esztendőn át betöltött posztjáról.

(Kiemelt kép: Andrij Sevcsenko a 2022-es Aranylabda díjátadó ünnepségen a párizsi Theatre du Chatelet-ben 2022. október 17-én. FRANCK FIFE / AFP)

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megbüntette a német válogatottat, amiért a Spanyolország elleni világbajnoki csoportmérkőzés előtti kötelező sajtótájékoztatón a csapatot egyetlen játékos sem képviselte.

A brazil válogatott Svájc 1-0-s legyőzésével már a csoportkör második fordulójában, hétfőn biztosította továbbjutását a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjából.

Ghána gólgazdag mérkőzésen 3-2-re legyőzte Dél-Korea csapatát a katari labdarúgó-világbajnokság hétfői játéknapján, a H csoport második fordulójában.