Nézők nélkül rendezik meg a paralimpiát is

Az olimpiához hasonlóan a tokiói paralimpián sem vehetnek részt nézők. 

2021. augusztus 16., 15:02

Szerző:

A szervezőbizottság a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a japán kormánnyal egyeztetve döntött így hétfőn a koronavírus-járványra hivatkozva, írja az MTI. Az augusztus 24. és szeptember 5. között sorra kerülő paralimpia programján 22 sportág eseményei szerepelnek, és várhatóan mintegy 4400 parasportoló indul.

Döntés ellenére nem lesz teljesen zárt kapus a paralimpia, mert egy nevelési program részeként a helyi diákok kivételt képeznek. A tanulók jelenlétéről az iskolák vezetése egyeztet majd a szülőkkel. „Elnézést kérünk minden jegytulajdonostól, akik a helyszínen szerették volna megtekinteni az eseményeket. Reméljük, megértik, hogy elkerülhetetlen volt ez az intézkedés a koronavírus terjedésének megakadályozása miatt” – mondta Szeiko Hasimoto, a szervezőbizottság elnöke. Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke korábban arról beszélt, az olimpián bebizonyosodott, hogy nagyszabású multisport eseményt is meg lehet tartani biztonságos körülmények között, ugyanakkor felhívta a paralimpián résztvevők figyelmét az egészségügyi szabályok szigorú betartására

A tokiói olimpiai játékok is zárt kapuk mögött zajlottak. Szakértők korábban azt követelték, hogy július elejéhez képest a kormány csökkentse a felére az utcán és a bevásárlóközpontokban tartózkodó emberek számát. A szeptember 5-ig tartó paralimpián 37+1 fős magyar sportolói delegáció vesz részt.

(Kiemelt kép: A holland Joel de Jong edz a 2020-as tokiói paralimpiai játékokra Arnhemben, 2021. augusztus 5-én. Fotó: Sander Koning / AFP)

Elsőként a szerb Novak Djokovic jutott döntőbe a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyében, miután a világelső spanyol Carlos Alcaraz sérülés miatt csak két szetten át tudott méltó ellenfele lenni a pénteki elődöntőben.

 

Már a 19. században sem értette a széles nyilvánosság, miért kell óriási kockázatot vállalva a hegycsúcsok meghódítására indulni. A 24.hu ennek megértésére tett kísérletet Mécs László és Ács Zoltán egykori expedíciós hegymászók segítségével.

2023. június 8., 19:26

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) csütörtöki rendkívüli tisztújító közgyűlésén az 52 éves Kovacsics Imrét, a SPA Hungary Holding Zrt. tulajdonos-vezérigazgatóját választották meg elnöknek.