Van, ami összejött Hamiltonnak

Lovaggá ütötték a britek hétszeres Forma-1-es világbajnok autóversenyzőjét.

2021. december 15., 14:36

Szerző:

A windsori kastélyban rendezett ceremóniára azután került sor, hogy a Mercedes pilótája vasárnap, az Abu-Dzabi Nagydíjon vitatott körülmények között, az utolsó körben elveszítette az idei világbajnoki címet Max Verstappennel szemben, írja az MTI. A Buckingham-palota már egy évvel ezelőtt közölte, hogy Hamilton lovagi címet kap, a pandémia miatt azonban eddig nem tudták megrendezni az ünnepséget.

A sportembert, akit édesanyja kísért el a jeles eseményre, Károly herceg, II. Erzsébet elsőszülött fia ütötte lovaggá. Jackie Stewart, Stirling Moss és Jack Brabham után ő a negyedik autóversenyző, aki megkapta ezt a címet. A 36 éves pilóta – mostantól Sir Lewis Hamilton – az autósport szolgálatáért tett erőfeszítéseiért részesült az elismerésben. Hamilton már 2008-ban, első vb-címe után megkapta a Brit Birodalom Rendje (MBE) kitüntetést.

(Kiemelt képünk: Lewis Hamilton, a Mercedes brit F1-es pilótája pózol a kitüntetésével, miután Károly brit herceg, walesi herceg a motorsportban szerzett szolgálataiért lovaggá (Knighthood) avatta a London nyugati részén fekvő Windsor kastélyban tartott beiktatási ünnepségen 2021. december 15-én. Lewis Hamilton szerdán kapta meg a lovaggá ütést, miközben a brit pilóta feldolgozza a Forma-1-es világbajnoki cím vitatott elvesztését. Fotó: Andrew Matthews / POOL/AFP)

A Budapest Jégkorong Akadémia HC nyerte meg a Magyar Kupát, miután a vasárnapi döntőben büntetők után 3-2-re legyőzte az osztrák ligában érdekelt Hydro Fehérvár AV19 csapatát a Tüskecsarnokban.

Hosszan tartó betegség után, 69 éves korában elhunyt Tar Mihály, a Magyar Szumó Szakszövetség társelnöke.