Messi visszatér a pályára, Ronaldo nem nyugodhat meg

Habár kettőjük közül éppen a portugál rúgja a golókat mostanában.

2021. szeptember 27., 15:01

Szerző:

Lionel Messi, a Paris Saint-Germain argentin labdarúgója fájdalommentesen és a társaival együtt edzett csapata soron következő mérkőzése előtt egy nappal.

A francia klub a hétfői edzés első 15 percét élőben közvetítette a honlapján. A bemelegítés során, majd azt követően, a kisebb csoportokban végzett labdás gyakorlatoknál a hatszoros aranylabdás támadó jó hangulatban dolgozott, mozgásán pedig nyoma sem volt annak a kisebb sérülésnek – csontzúzódással bajlódott –, amely miatt a PSG legutóbbi két találkozóján nem állhatott Mauricio Pochettino vezetőedző rendelkezésére.

Messi nélkül a PSG a Metz (2-0) és a Montpellier (2-0) ellen is nyert a bajnokságban, kedden pedig a Bajnokok Ligája-csoportkör második fordulójában a legutóbbi idényben döntős, angol bajnok Manchester Cityt fogadja, amelynek edzője Josep Guardiola. Az argentin játékos akkor vált végérvényesen korábbi csapata, az FC Barcelona egyik meghatározójává, valamint a világ egyik legjobb labdarúgójává, amikor a gárdát Guardiola irányította.

A 34 éves Messi nyáron lejárt szerződésű játékosként került a PSG-hez, amelynek így nem kellett fizetnie érte a Barcelonának. Új csapatában eddig háromszor lépett pályára, összesen 180 percet játszott, gólt még nem szerzett.

(Kiemelt kép: A Paris Saint-Germain argentin csatára, Lionel Messi (C) elhagyja a pályát, miután beszélt a Paris Saint-Germain argentin vezetőedzőjével, Mauricio Pochettinóval a francia L1-es labdarúgó-mérkőzésen a Paris-Saint Germain (PSG) és az Olympique Lyonnais között a Parc des Princes Stadionban, Párizsban 2021. szeptember 19 -én. Fotó: FRANCK FIFE / AFP)