Újabb meglepetés a Magyar Kupában

A tavaly ezüstérmes Paks 3-2-re kikapott hazai pályán a Vasastól, így ezúttal a legjobb nyolc között búcsúzott a labdarúgó MOL Magyar Kupától.

2023. március 2., 06:57

Szerző:

Az NB I-ben sereghajtó, négyszeres kupagyőztes Vasas legutóbb 2017-ben jutott túl a sorozat negyeddöntőjén, akkor egészen a fináléig menetelt, ahol a Ferencvárostól kapott ki.

A múlt hétvégi bajnokikhoz képest mindkét csapat alaposan felforgatott összeállításban lépett pályára.

Az elalvó paksi védelem asszisztálásával korán vezetéshez jutottak a vendégek, akik a folytatásban is jóval veszélyesebbek voltak, s bő negyedóra után egy szögletet követően megduplázták előnyüket. A Paks mintha csak erre várt volna, átvette az irányítást, három perc múlva szépített, és ezután is fölényben játszott. Többször beszorította ellenfelét, de részben Dombó bravúros védése miatt egyenlítenie a szünetig nem sikerült.

A második félidő elején a cselezgető Balogh elesett a 16-oson belül, s bár úgy tűnt, nem ért hozzá senki, Antal játékvezető 11-est ítélt, amelyet a szünetben beállt Berecz értékesített. A televíziós lassítás alapján nem történt szabálytalanság, de mivel a kupában nincs VAR, így a Vasas ismét kétgólos előnybe került. Paksi oldalon Bognár György vezetőedző cserékkel reagált, Böde pedig ismét remek cserének bizonyult, a második helyzetéből szépített, így újra nyílttá vált a küzdelem. A hazaiak egyfolytában rohamoztak, de Dombó nagy védései megmentették a Vasast az újabb góltól, s miután a paksi támadások a hajrában sem voltak eredményesek, a fővárosiak kerültek a legjobb négy közé.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:

Paksi FC–Vasas FC 2-3 (1-2)

Korábbi eredmények:

Budafoki MTE (NB II)–Kisvárda Master Good 2-0 (2-0)
Mezőkövesd Zsóry FC–Zalaegerszeg 1-4 (0-1)

Következik:

Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC csütörtök, 20.00

(Képünk illusztráció. Fotó: Sven Simon/DPA/AFP)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.