Megérkezett Pelé koporsója a santosi stadionba

Megérkezett az FC Santos stadionjába Pelé koporsója, amely egy napig marad a játéktéren, ahol a szurkolók leróhattják tiszteletüket.

2023. január 2., 12:55

Szerző:

Megérkezett az FC Santos stadionjába a 82 évesen elhunyt háromszoros világbajnok labdarúgó, Pelé koporsója, amely 24 óráig marad az egyesület stadionjának játékterén, hogy a szurkolók leróhassák tiszteletüket a legenda emléke előtt.

A Caldeira Városi Stadion előtt már két órával kapunyitás előtt gyülekeztek a szurkolók, és Brazília nemrég beiktatott elnöke, Luiz Inácio Lula da Silva is tiszteletét teszi majd a ravatalnál.

Kedden reggel Santos utcáin – és a tervek szerint Pelé 100 éves édesanyjának háza előtt is – elhalad a temetési menet, ezután a „Fekete gyöngyszem” végső búcsúztatásán csak a közeli hozzátartozók vehetnek majd részt.

Pelé a Santosban mutatkozott be a felnőtteknél, majd vált világklasszis játékossá, a csapatot közel húsz évig, 1956 és 1974 között erősítette. Pályafutását a New York Cosmosban zárta le, amelyben 1975 és 1977 között három idényben is szerepelt. Klubjaival szerzett trófeái mellett legnagyobb sikereit a válogatottal érte el, amellyel 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnok lett. Ez rajta kívül más labdarúgónak még nem sikerült.

A legendás futballista az utóbbi években többször is kórházi kezelésre szorult, tavaly vastagbélrákot diagnosztizáltak nála. A Sao Pauló-i Albert Einstein Kórház múlt csütörtökön közölte a halálhírét.

(Kiemelt kép: Virágkoszorúk Pelé búcsúztatására a Vila Belmiro stadionban január elsején. Fotó: Ettore Chiereguini / AGIF / AGIF via AFP)