06:50 - 09:00

Most: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Mayweather jobb volt, de hivatalosan nem nyert

A profi boksz élő amerikai legendája jobb volt a ringben, de mivel végigment a mérkőzés a videóbloggerként elhíresült színész, Logan Paul ellen, győztest hivatalosan nem hirdettek.

2021. június 7., 13:52

Szerző:

A magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezett összecsapáson a 44 éves Mayweather nem tudta padlóra küldeni 26 éves, nála egy fejjel magasabb és tizenöt kilóval nehezebb riválisát, akire egyszer sem számoltak a nyolc menetben. Az egykoron öt súlycsoportban is világbajnok, s mind az ötven profi meccsén nyertes öklöző a fellépés után megdicsérte gyakorlatilag amatőr ellenfelét, mondván: sokkal jobban bokszolt annál, mint amit vártam tőle". Egyúttal hozzátette: már nem tervez újabb hasonló szereplést.

Mayweather így is már régóta minden idők legjobban fizetett ökölvívójának számít. A Fülöp-szigeteki Manny Pacquiaóval 2015-ben vívott összecsapásért a profi bokszban csúcsgázsinak számító pénzt – 210 millió dollárt – keresett, mi több: az ír ketrecharcos Conor McGregor elleni 2017-es mérkőzéséért nem hivatalos információk szerint 275 millió dollárral gazdagodott. Hétfői fellépésének garantált összege – a fizetős tévécsatornáktól befolyó summán felül – 10 millió dollár volt, míg Logan Paul 250 ezer fix javadalmazásért lépett a kötelek közé.

(Kiemelt kép: Floyd Mayweather, egykor középsúlyú ökölvívó világbajnok mérkőzése Logan Paullal a Hard Rock Stadiumban, Miamiban, 2021. június 6-án. Fotó: AFP | Chandan Khanna)