Majoros és Imre Leila a bajnok

Majoros Bence és Imre Leila nyerte az asztaliteniszezők Top 16-bajnokságát, amelyet kedden és szerdán rendeztek a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban.

2022. december 7., 20:10

Szerző:

Az asztaliteniszezők első versenynapján, a csoportszakasz után mindkét nemnél kialakult a legjobb nyolc mezőnye, majd a második napon következtek a negyed- és elődöntők, végül a finálék.

Majoros és Imre Leila a legkiválóbbak

A férfiaknál a francia C'Chartres TT csapatában légióskodó, 25 éves Majoros – aki a múlt héten az országos bajnokságon is a legjobbnak bizonyult – szinte végig magabiztos teljesítményt nyújtott. Csoportelsőként került a negyeddöntőbe, amelyben simán verte a mosonmagyaróvári Ócsai Mátét. Az elődöntőben és a döntőben is válogatottbeli társat kellett legyőznie, előbb Ecseki Nándornál, majd Szudi Ádámnál bizonyult jobbnak, s így pályafutása során először diadalmaskodott a viadalon. Majoros a fináléban 1-3-ról fordított, s a döntő szettet 18-16-ra nyerte meg.


A nőknél – Póta Georgina és Madarász Dóra távollétében – az Erdért SE játékosa, Imre Leila a nyolc között Dari Helgát verte öt játszmában, majd az elődöntőben Hartbrich Leonie-t hatban. A Bálint Bernadett elleni fináléban aztán döntő szettig ment a csata, s ebben Imre úgy bizonyult jobbnak, hogy korábban háromszor is egyenlített.

Majoroshoz hasonlóan ő is először győzött a Top 16-bajnokságon.
Eredmények (a szövetség honlapja alapján):
férfi egyes:

elődöntő:
Majoros Bence (C'Chartres TT)-Ecseki Nándor (SPG Walter Wels) 4-2 ( (9, 8, 9, -8, -9, 9)
Szudi Ádám (SPO Rouen Tennis de Table)-Lakatos Tamás (Amiens) 4-1 (-7, 5, 9, 2, 9)
döntő:
Majoros-Szudi 4-3 (8, -10, -9, -7, 6, 8, 16)

női egyes:

elődöntő:
Imre Leila (Erdért SE)-Hartbrich Leonie (SV Böblingen) 4-2 (5, -10, -8, 5, 9, 11)
Bálint Bernadett (CSM Victoria Carei)-Tanács Nóra (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) 4-0 (7, 9, 2, 5)
döntő:
Imre-Bálint 4-3 (-7, 9, -8, 11, -5, 2, 8)

(Kiemelt képünk: A győztes Majoros Bence, miután győzött Ecseki Nándor ellen az asztalitenisz magyar bajnokság férfi döntőjében Budapesten, az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban. MTI/Illyés Tibor)