Magyarország pályázik a 2036-os olimpia rendezésére

Az Index értesülése szerint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati közgyűlésén döntöttek arról, hogy Magyarország megpályázza a 2036-os olimpia megrendezését.

2022. május 28., 15:35

Szerző:

Magyarország megpályázza a 2036-os nyári olimpia megrendezését, erről a szándékról a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) beszélt szombati közgyűlésén – írta az Index. Gyulay Zsolt, a MOB elnöke szerint Magyarországnak erkölcsi kötelessége, hogy benyújtsa a pályázatát.

Emellett módosították a szervezet alapszabályát is, amit 40 igen, egy nem és egy tartózkodás mellett elfogadtak. A módosítás célja, hogy bővítsék a tagság körét és visszaállítsák a delegálási rendszert. Az utóbbival nem kizárólag a sportszövetségek jogosultak tagokat küldeni, hanem az olimpiai mozgalomban jelentős szerepet betöltő egyéb szervezetek is.

Szabó Tünde sportért felelős volt államtitkár a közgyűlés elején bejelentette, hogy a jövőben kormánybiztosként és országgyűlési képviselőként folytatja munkáját, az államtitkári teendőket pedig Schmidt Ádám veszi át, aki külföldi útja miatt nem volt ott a közgyűlésen.

(Kiemelt kép: Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke beszédet mond a szervezet budapesti közgyűlésén 2022. május 28-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.