Legyőztük az üzbégeket

A magyar női labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3-0-ra legyőzte pénteken Üzbegisztánt Szombathelyen.

2022. november 11., 21:39

Szerző:

A magyarok az egész mérkőzésen fölényben játszottak és irányítottak, az első félidőben szögletek után pedig kétszer is eredményesek voltak: a 25. percben Zeller Dóra csúsztatott a vendégek kapujába, majd Papp Luca szintén fejelt a 34. percben, bár utóbbinál egy védőn is megpattant a labda, így az hivatalosan öngól lett. A végeredményt a 70. percben egyéni akció végén Csiki Anna állította be, aki a magyar gólokat eredményező szögleteket beadta. 

Az idei tétmérkőzések őszi befejezését követően ez már a harmadik felkészülési mérkőzése volt a női válogatottnak, amelyre kedden újabb erőpróba vár. Az együttes ezeken előbb 12-0-ra nyert Gibraltárban, majd a csehek ellen ért el 3-3-as döntetlent idegenben. A FIFA világranglistáján 44. pozíciót elfoglaló magyarok négy nap múlva ismét a 47. helyezett üzbégekkel találkoznak, szintén a szombathelyi stadionban. 

Eredmény:

Magyarország-Üzbegisztán 3-0 (2-0)

A brazil válogatott Svájc 1-0-s legyőzésével már a csoportkör második fordulójában, hétfőn biztosította továbbjutását a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjából.

Ghána gólgazdag mérkőzésen 3-2-re legyőzte Dél-Korea csapatát a katari labdarúgó-világbajnokság hétfői játéknapján, a H csoport második fordulójában.

Az első körben egyformán vesztes csapatok mérkőzésén Kamerun és Szerbia 3-3-as döntetlent játszott egymással a katari labdarúgó-világbajnokság hétfői játéknapján, a G csoport második fordulójában.