Lakos Regina és Hoffmann Réka sem jutott elődöntőbe

A 70 kilós Lakos Regina, valamint a +81 kg-ban szereplő Hoffmann Réka sem jutott elődöntőbe kedden a montenegrói Budvában zajló női ökölvívó Európa-bajnokságon.

2022. október 18., 20:17

Szerző:

Az esti negyeddöntős programban ringbe lépő magyarok közül előbb Lakos volt érdekelt az örmény Ani Hovszepjannal szemben, kettejük mérkőzése azonban idő előtt, már a második menetben véget ért, Lakost ugyanis ekkor leléptették. 

Hoffmann-nak az ukrán Maria Lovcsinszkával kellett összecsapnia a négy közé jutásért, és az első menetben a magyar öklöző aktívabb volt támadásban, mint a meglehetősen statikus bokszot bemutató riválisa. A pontozóbírák ennek ellenére az ukránt látták jobbnak, legalábbis ötük közül hárman. A második menet egyértelműen Lovcsinszkáé volt, ez a pontozásból is jól látszott, innen pedig Hoffmann-nak már nagyon nehéz dolga volt. Az utolsó menetben a magyar bokszoló igyekezett, de nem tudott igazán tiszta találatokat elérni, így végül egyhangú pontozással alulmaradt. 

A kedd délutáni program során a 48 kilós Szedeczki Lilla, az 52 kilós Lakotár Hanna, valamint 57 kilogrammosok között szereplő Szűcs Szabina búcsúzott, miután mindegyikük elveszítette a negyeddöntős összecsapását. 

Szerdán a 81 kilogrammosok mezőnyében Nagy Tímea lép majd ringbe a török Eda Yenilmaz ellen az elődöntőbe jutásért.

(Kiemelt képünk illusztráció: A női ökölvívó Európa-bajnokság magyar indulói. Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)

Anglia nemzetközi tornán még veretlen afrikai ellenféllel szemben, de Szenegál mutatója sem rossz európai riválisok ellen a két együttes nyolcaddöntős találkozója előtt, amelyre a katari labdarúgó-világbajnokság vasárnapi játéknapján kerül majd sor.