Ismét kupagyőztes a Fradi

A Magyar Kupa döntőjében a Ferencváros 3-0-ra verte a Paksot, a 16., a 83., és a  86. percben születtek a gólok. A Paks helyzetei viszont rendre kimaradtak.

2022. május 11., 21:32

Szerző:

Nehéz meccsen de fölényben nyerte meg a Ferencváros a Magyar Kupa döntőjét, miután a Puskás Ferenc Stadionban a 16. percben Laidouni indításából, és Marquinhos passza után Kristoffer Zachariassen tíz méterről talált be a paksiak kapujába.

Erre csak nagyon későn érkezett meg a meccset eldöntő gól is, a 83. percben Franck Boli balról a jobb alsó sarokba lőtte be Loncar passzát. A 86. percben pedig ismét Boli talált be a 16-osról.

Ezenkívül a zöld-fehéreknek még számos helyzetük volt, a 24. percen ismét Zachariassen, majd a 27.-ben Laidouni jutott gólhelyzetben ám ekkor kihagyták.

Sárga lapból viszonylag sok esett, a Pakstól Windecker a 60. percben rúgta meg Laidounit, a 70. percben pedig Lenzsér szabálytalankodott, ami ugyancsak lapot ért. Az FTC-s Loncar a 67. percben piszkált oda Medgyesnek, Botka pedig Lenzsér Bencét öklelte föl a bal szélen a 75. percben. A hosszabbítás második percében Ádám Martin rúgta fel a korábban gólszerző Bolit, amiért ő is sárgát kapott játékvezetőtől.

A győzelemmel a Ferencváros a 2010 óta futó Magyar Kupán a negyedik bajnoki címét szerezte meg: 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben zsinórban nyerték meg a döntőt. Ráadásul mivel idén a magyar bajnoki cím is az FTC-é lett, így a duplázás is összejött nekik.

(Kiemelt kép: A ferencvárosi Kristoffer Zachariassen (középen) gólt szerez a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében játszott Ferencvárosi TC - Paksi FC mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. május 11-én. MTI/Szigetváry Zsolt)