Kubatov Gábor minden újságírót ki akar tiltani a Groupama Arénából, aki rosszat ír az FTC-ről

2020. január 6., 05:49

Szerző:

Úgy tűnik, Kubatov Gábor ki akarja tiltani a Groupama Arénából azoknak a lapoknak és portáloknak az újságírót, amelyek nem szimpatizálnak a klubjával. Az FTC elnöke, a Fidesz pártigazgatója a december 31-i évértékelő beszédében ejtett el néhány megjegyzést erről. Azt mondta: – Szeretnék beszélni önöknek a médiáról és a mi médiarendszerünkről, csak azért, mert fontos hogy megértsék, mi történik körülöttünk. Azt írtam fel ide, hogy média, avagy a szabadság ára. Emlékszem még arra az időre , hogy ide kerültünk, volt egy blikkes újságíró hölgy, és ha valaki összecsapta a kezét a nézőtéren, leszakadt, és írt egy botrányos cikket.  Mi ezekkel az emberekkel nem dolgozunk. Tehát akik kért okoznak, azokkal nem dolgozunk. De ehhez az kellett, hogy kiépítsük a saját médiarendszerünket. A sportklubok között toronymagasan mi vagyunk az elsők, a közösségi médiában, a televíziós nézettségben, Zöld és Fehér Magazin hatezer példányban fogy el. (...) Ha nincsen valamiféle érdekképviseletünk, akkor azt csinálnak velünk, amit akarnak, és higgyék el, hogy ez nem politikai kérdés, mert innen a stadionból egy csomó portál ki van hajítva.

Nem dolgozunk velük, nem léphetnek be, mert csak a vizünket isszák, és az időnket pazaroljuk rájuk, mert úgyis tudják, hogy mit írnak, előre megvannak a cikkek.

De ez nem politikai kérdés, mert van jobboldali portál, amelyik nem tudott viselkedni, az nem fog bejárni ide. És van olyan baloldali portál, amelyik nem fog bejárni ide – fejtegette Kubatov Gábor. Az FTC elnök szerint az újságírókat ugyanazon az elven tiltják ki a Groupama Arénából, mint a szurkolókat.

– És ha ez tetszik nekik, tetszik, ha nem, nem. Nekünk megvannak a saját csatornáink, mi tudunk kommunikálni a saját szurkolóinkkal, és az nekünk elég. És arra kérem önöket, hogy támogassanak minket, ebben a dologban rendkívüli szigor lesz, nem fogunk szórakozni

– ígérte. A videóban 41:10-nél kezdődik ez a rész.

Kubatov Gábor egyébként a portál nevének említése nélkül két példát idézett fel a neki nem tetsző újságírói viselkedésre. Az egyik az Index élő közvetítése a szeptember 18-i Ferencváros-Espanyol Európai-liga meccsről, amelynek az egyik mondatét azért fájlalta, mert szerinte úgy hangzott, hogy „Matías Vargas végre betalál”. A szövegben valójában az szerepel, hogy az Espanyol játékosa, Matías Vargas a sok távoli lövés után végre betalál közelről. A másik a finoman szólva Fidesz-közeli 888 cikkének a címe, amelyben szerinte az áll, hogy „Nem tudok örülni a Fradi sikerének”, de az FTC-elnök ezt sem találta el egészen pontosan, a cím ugyanis az, hogy „Olyan jó lenne örülni a Fradi menetelésének, de nem tudok”.