Krizsán nem folytatja a hétpróbát

A hétpróbázó Krizsán Xénia nulla pontos távolugrása után és kisebb sérülése miatt nem folytatja szereplését a eugene-i szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

2022. július 18., 20:41

Szerző:

Az MTK Budapest 29 éves versenyzője hétfőn az első számban mindhárom kísérletére belépett, és az M4 Sportnak azt mondta, ezek után nem kockáztat egy esetleges komolyabb sérülést, így nem folytatja a viadalt. 

„Bár folytathatnám a vb-t, a vasárnapi magasugrás közben meghúztam a közelítőizmomat, és mivel a gerelyhajításnál ez fontos, nem akarok kockáztatni az egy hónap múlva kezdődő Európa-bajnokság előtt” 

– fogalmazott Krizsán. 

A hétpróbázó elmondta, az elrontott távolugrás ellenére is rengeteget tanult, tudja, hogy a müncheni kontinensviadalig hátralévő időben a technikai edzésekre, a finomításra kell ráfeküdniük. 

„Fizikálisan és mentálisan is jó formában vagyok, de a távolugrást elrontottam. Remélem, ezt is visszaadja majd az élet, és egyszer belőlem is kijön egy világversenyen az, ami bennem van” – fogalmazott az atléta. 

A távolugrás kapcsán megjegyezte, vélhetően a bemelegítést rontotta el, mert bár ott jól jött ki a nekifutása végén a deszka, az első kísérletére mégis belépett háromnegyed lábfejjel, majd a második előtt hiába indult hátrébbról, ugyanúgy rossz volt a lécfogása. 

„Valószínűleg kicsit lépkedős volt a futás, emiatt léphettem be. A harmadik kísérlet előtt aztán már végiggondoltam, mennyit edzettem és miért utaztam ennyit” – nyilatkozta elcsukló hangon Krizsán Xénia, aki így 3661 ponttal a 15., utolsó helyen zár.

(Krizsán Xénia versenyez a női hétpróbázók magasugrás számában az Oregon államban rendezett eugene-i szabadtéri atlétikai világbajnokságon 2022. július 17-én. MTI/EPA/C. J. Gunther)