Győzött a magyar férfi kosárlabda-válogatott

A hóvégi világbajnoki selejtezőkre, illetve a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott 89-88-ra legyőzte Grúziát pénteken Kecskeméten.

2022. augusztus 5., 20:19

Szerző:

A Messzi István Sportcsarnokban rendezett összecsapáson remekül kezdett a házigazda – amelyben öt év kihagyás után szerepelt ismét a Real Madrid légiósa, Hanga Ádám -, és látványos kosarakkal sikerült elhúznia 10-2-re. Ez a különbség az első negyed végére megmaradt egy bravúros triplával. A júniusi világbajnoki selejtezőn a spanyolokat legyőző és Eb-társrendező Grúzia rövid időre rendezte sorait, felzárkózott, ám a hazaiak változatlanul hatékonyan támadtak (43-33), a szünet előtti hajrá viszont a vendégeké volt. 

A fordulást követően a magyarok triplákkal tartották távol a georgiaiakat, állandósult a közel hétpontos magyar előny. A záró felvonásban a vendégek védelme összeállt, sorra szedték a lepattanókat, és három perccel a vége előtt egyenlítettek (82-82). A végjátékban azonban jobban összpontosított a magyar válogatott, és végül nagy csatában diadalmaskodott. 

A két együttes szombaton ugyancsak Kecskeméten zárt kapuk mögött találkozik 16 órakor.

Eredmény, férfi felkészülési mérkőzés: 

Magyarország-Grúzia 89-88 (31-24, 16-18, 21-19, 21-27)

(Kiemelt képünk illusztráció. Ferencz Csaba (j) próbálja feltartóztatni az osztrák Enis Muratit a férfi kosárlabda Európa-bajnoki selejtező 4. fordulója F csoportjában játszott Ausztria-Magyarország mérkőzésen Kijevben 2021. február 19-én. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felfüggesztette az indiai szövetség (AIFF) tagságát harmadik fél indokolatlan befolyása miatt.