Kerékpáros balesetet szenvedett az F1 pilóta, kihagyja a bahreini tesztet

Kisebb balesetet szenvedett kerékpárján az Aston Martin versenyzője, amiért kénytelen kihagyni a bahreini tesztet.

2023. február 20., 17:21

Szerző:

Kerékpáros edzés közben balesetet szenvedett, ezért kihagyja a héten sorra kerülő, szezon előtti Formula-1-es tesztet Lance Stroll, az Aston Martin kanadai versenyzője.

A brit istálló weboldalán olvasható közlemény szerint a 24 éves pilótával Spanyolországban történt a balszerencsés eset, de a csapat bízik a gyors felépülésében.

Az Aston Martin közölte, hogy Stroll erőnléti állapotát napról napra figyelemmel kísérik, és a jövő hétvégén sorra kerülő szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt döntenek majd arról, hogy a kanadai versenyző autóba ülhet-e Szahírban.

Az Aston Martin másik versenyautóját a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso vezeti majd, az e heti teszten pedig Stroll helyén vélhetően a két tartalékpilóta közül kap valaki lehetőséget. Ezt a pozíciót a Forma-2-es bajnok brazil Felipe Drugovich, valamint a belga Stoffel Vandoorne tölti be.

(Kiemelt kép: Az Aston Martin kanadai pilótája, Lance Stroll az Abu-Dzabi Nagydíjon a Yas Marina Circuit pályán 2022. november 20-án. Fotó: Ben Stansall / AFP)