Jégkorong: szétlövés után kaptunk ki az olaszoktól

A magyar jégkorong-válogatott szétlövésben 2-1-re kikapott az olasz csapattól a Tüskecsarnokban zajló Sárközy Tamás Emléktorna pénteki 2. fordulójában.

2023. november 10., 20:53

Szerző:

A szövetségi kapitányként csütörtökön debütált Don MacAdam alaposan felforgatta a jégkorong-válogatottat az ukránokkal szembeni csütörtöki vereség után. Öt helyen is változott az összeállítás, ráadásul szinte senki sem játszott ugyanabban a támadósorban, illetve védőpárban, amelyben egy nappal korábban. A kapuban Bálizs Bence kezdett, ő csütörtökön Horváth Dominik cseréje volt.

Mindkét gárda nagy sebességgel kezdett, az 5. percben pedig Páterka Bence szerencsés góllal vezetést szerzett. A komoly iram mellett nem voltak veszélyes helyzetek, a vendégek két emberelőnyt is kihagytak.

A 2026-os téli olimpiára házigazdaként készülő olaszok alaposan megnyomták a második harmadot, és a 34. percben tudtak egyenlíteni. Előbb a felső lécen csattant a korong, majd egy keresztpasszból Philip Salinitri bombázott a takarás miatt semmit nem érzékelő Bálizs kapujába.

A fordulást követően kettős emberelőnybe kerültek a hazaiak, de kimaradt, ráadásul egyből jött az olasz fór. Mivel nem esett újabb gól, jött a hosszabbítás, majd a szétlövés, ebben csak Phil Pietroniro volt eredményes.

Ez a két csapat az április 28.-május 4. közötti bolzanói divízió I/A-világbajnokságon is találkozni fog.

Sárközy Tamás Emléktorna, 2. forduló:
Olaszország-Magyarország 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0), szétlövés után
-----------------------------------------------------------------
gól: Salinitri (34.), illetve Páterka (5.)

(Kiemelt kép: Magyar férfi jégkorong-válogatott. Fotó: Magyar Jégkorong)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.