Cristiano Ronaldo félretette a kólát, milliárdokat zuhantak a részvények

A labdarúgó arra kérte az embereket, hogy inkább vizet igyanak.

2021. június 16., 07:48

Szerző:

A magyaroknak tegnap este két gólt is belövő focisztár egy hétfői sajtótájékoztatón az asztalhoz ülve vette észre, hogy két teli üveg kóla van kikészítve az asztalra. Mivel ő nem iszik ilyesmit, azonnal távolabb tolta az italokat, majd magához vett egy vizesflakont, és kijelentette:

„Igyatok inkább vizet!”

Ronaldo, amellett, hogy világhírű focista, igazi popkulturális ikon: 300 millió követője van az Instagramon. Egy-egy mozdulatát, arckifejezését milliók követik és utánozzák. Ezért volt óriási hatása ennek az apróságnak.

 

A portugál futballista természetesen szigorú étrendet követ, külön dietetikusa van, és nyilván nem iszik kólát. Viszont az Eb főszponzora az üdítőital-gyártó cég, amelynek részvényei a Guardian szerint négymilliárd dollárral zuhantak a focista akciója után. A Coca-Cola részvényei 56.10 dollárról 55.22-re csökkentek, ez pedig azt jelenti, hogy a vállalat 242 milliárd dollár helyett már „csak” 238 milliárdot ér – írta a lap. 

Az Eb szóvivője annyival kommentálta az esetet: – A játékosoknak vizet ajánlunk fel, a Coca-Cola és a Coca-Cola zero mellett, amikor megérkeznek a sajtótájékoztatóra.   

Csütörtökön a portugálok 3–0-ra legyőzték a magyar válogatottat, Ronaldo kétszer talált kapuba, ezzel megdöntötte Michel Platini, egykori francia futballista góllövő rekordját. 

 

(Kiemelt képünk illusztráció. MTI/EPA | Ali Haider)