Így értékelt a női vízilabda csapat a meccs után

Keszthely Rita beszélt a jövőjéről is.

2021. augusztus 7., 09:10

Szerző:

Keszthely Rita csapatkapitány a meccs után sírva nyilatkozott az MTVA riporterének, hiszen régóta küzd már azért, hogy meglegyen az érem. A csapatkapitány azt mondta, hárman Gangl Edinával és Szűcs Gabriellával együtt tudják, milyen érzés ez, hiszen ők a legrégebbi játékosok a csapatból.

„Legszívesebben a szüleimet szeretném felhívni és a férjemet, hogy megköszönjem nekik, hogy amikor magam alatt voltam az olimpia alatt, felrugdostak eddig” – mondta Keszthely.

Életük negyede volt a negyedik, amikor tulajdonképpen védtek, blokkoltak, kiállíttattak orosz játékosokat, és mindent megtettek azért, hogy ez a 11:9-es eredmény összejöjjön.

„Kivettük a kulcsjátékosokat, állandóan blokkoltunk, erről szól ez az egész vízilabda. 2017 után volt egy nagy váltás, a fél csapat kicserélődött, érdemes volt küzdeni érte. Nagyon szeretem a Hős című könyvet, tudtam, hogy ez a végső próba, kérdés volt, hogy be tudunk-e lépni rajta. Azt kértem a többiektől engem is húzzanak magukkal” – mondta Keszthely Rita, aki azt is elárulta, hogy valószínűleg abbahagyja a sportolást. „Jó egy pályafutást is jó így befejezni” – mondta Keszthely.

Magyari Alda kapus, a mérkőzés hőse volt bizonyos szempontból, mert 10 másodperccel a negyedik negyed vége előtt dobott gólt. A 20 éves magyar kapus azt mondta: „amikor nálam volt a labda, nem igazán fogtam fel, láttam, hogy üres a kapu, gondoltam rálövök, max nem megy be, de bement”.

Bíró Attila szövetségi kapitány azt nyilatkozta a meccs után, hogy pokolból mennybe, és mennyből a pokolba mentek, folyamatos hullámvasút volt.

„A gyengébb játék, erősebb ellenfél, mindegy mi volt múlt héten, a csapatnak olyan tartása volt, hogy nem befolyásolta a múlt őket, a csapatban benne volt a bronz, és le a kalappal a lányok előtt” – mondta Bíró Attila

A magyar női vízilabda-válogatott 11-9-re győzte le az orosz csapatot. Végül a magyar kapus Magyari Alda ellőtte a labdát egyenesen az üres orosz kapuba. Így végül két gólos előnnyel zárult a mérkőzés.

(Tokió, 2021. augusztus 7. A bronzérmes magyar csapat ünnepli győzelmét a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornáján a harmadik helyért játszott Magyarország - Orosz Olimpiai Csapat mérkőzés végén a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 7-én. A magyar női vízilabda-válogatott 11-9-re győzött és megszerezte a harmadik helyet. MTI/Illyés Tibor)