Igazi legendáról nevezhetik el az atlétikai stadiont

Kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres világcsúcstartó lehet az atlétikai stadion névadója.

2022. december 1., 17:23

Szerző:

A jövő év augusztusában sorra kerülő atlétikai világbajnokságnak is Csepel-sziget északi részén található, épülő atlétikai stadion  ad majd otthont – írja az Inforstart.hu.

Mint írják: Zsivótzky Gyula kalapácsvető, Mexikóváros bajnoka (1968), kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres világcsúcstartó lehet az, akiről az új budapesti atlétikai stadiont, a most Nemzeti Atlétikai Központként ismert létesítményt elnevezik.

A budapesti atlétikai világbajnokságra 2023. augusztus 19–27. között kerül sor.

(Kiemelt kép: Épül a 2023-as atlétikai világbajnokságra a Nemzeti Atlétikai Stadion a főváros IX. kerületében, a Rákóczi híd pesti hídfőjétől délre lévő telken, a Duna, a HÉV és a Ráckevei (Soroksári)-Duna által határolt barnamezős területen. MTVA/Bizományosi: Róka László)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.