Hosszú Katinkának új hobbija van: a vízen jár

Hétfőn 200 vegyesen eggyel kevesebb riválisa lesz.

2021. július 22., 22:56

Szerző:

Már csak egyet kell aludni és kezdődik a tokiói olimpia. A magyar versenyzők nagyon készülnek. Hosszú Katinka minden bizonnyal most is hatalmasat fog úszni. Az Iron Ladynek egyébként az ötkarikás játékok alatt új hobbija lett: úszás helyett a vízen jár. És egy jó hír is érkezett: a hétfői 200 vegyesen pedig eggyel kevesebb riválisa lesz. 

Rohan Taylor, az ausztrálok szövetségi kapitánya csütörtökön jelentette be, hogy egyik legjobbjuk – a három számban, köztük 200 vegyesen is világranglista-vezető McKeown – a 100 hátat favorizálja a 200 vegyes helyett, így utóbbitól visszalép. A 200 vegyesen világcsúcstartó és címvédő Hosszú Katinkának – illetve a szám másik magyar indulójának, Sebestyén Dalmának – így eggyel kevesebb riválissal kell majd felvennie a harcot. A 200 vegyest hétfőtől szerdáig rendezik Tokióban.

Hosszú Katinka a szokásához híven Instagram-oldalán számol be, hogy telnek a mindennapjai. Az úszó napokkal ezelőtt Tokióba utazott. Az Iron Lady látszólag bomba formában van, és a kedve is jó. Csütörtökön edzés közben, egy különleges pillanatban elkapott fotót is posztolt magáról, amelyhez azt írta: „Sétálok a vízen... új hobbi”. A képet Derencsényi István fotós lőtte, amelyen Hosszú Katinka tényleg olyan, mintha a vízen járna. 

(Kiemelt kép: Hosszú Katinka úszó a Tokiói Vizes Központban tartott edzésen 2021. július 20-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)