Győzött a magyar csapat, a negyeddöntőért játszhatnak

A magyar válogatott megnyerte az osztrákok elleni utolsó mérkőzését, ezzel a harmadik helyen végzett a skóciai Aberdeenben zajló curling vegyescsapat világbajnokság C csoportjában, így játszhat a negyeddöntőbe kerülésért.

2022. október 20., 16:12

Szerző:

A Tatár Lőrinc, Joó Linda, Kalocsai-Van Dorp Vera, Kalocsay Ottó Dániel összeállítású négyes a curling viadal eredményközlő oldala szerint simán, 10-1-re győzött csütörtök kora délutáni összecsapásán, így a skótokkal szemben 9-3-ra alulmaradt ausztrálok előtt végzett, akikkel az utolsó kör előtt holtversenyben állt a harmadik helyen.

A magyar csapat a szombati nyitónapon 9-3-ra kikapott a házigazda skótoktól, vasárnap előbb Szlovákiát 7-2-re, majd Luxemburgot 8-1-re győzte le, hétfőn 10-6-ra alulmaradt a svájciakkal szemben, kedden 6-4-re verte az ausztrálokat, szerdán pedig 10-3-ra a mexikóiakat, majd 6-5-re az angolokat. Így hat győzelemmel és két vereséggel végzett a harmadik helyen a svájciak és a skótok mögött.

A vb-n négy csoportban zajlanak a küzdelmek, az elsők közvetlenül a negyeddöntőbe jutnak, illetve jutottak, míg a második és harmadik helyezettek megmérkőznek a nyolc közé kerülésért.

(Kiemelt fotónk: Curling. Fotó: Pixabay)