Gran Camino: óriási versenyzéssel már negyedik az összetettben Valter Attila

Valter Attila nagyszerű teljesítménnyel harmadik lett a Gran Camino elnevezésű spanyol országúti kerékpáros verseny szombati szakaszán, összetettben pedig a negyedik helyen áll.

2023. február 25., 18:11

Szerző:

 A Jumbo Visma magyar kerekese az utolsó emelkedőn a szakaszt megnyerő és az összetettet vezető csapattársa, a Tour de France-győztes Jonas Vingegaard sikeréért küzdött nagyot.

Az Esgos és Rubiá között kijelölt 127 kilométeres útvonalon Vingegaard 3:19:58 órával győzött, Valter 35 másodperc hátránnyal lett harmadik.

Összetettben a dán 7:53:08 órával vezet, a magyar bringás 1:29 perccel lemaradva negyedik.

A Galíciában zajló viadal csütörtökön kezdődött, de az első etapot félbeszakították hózápor miatt. Pénteken is Vingegaard volt a legjobb, akkor Valter tizedikként ért célba. A verseny vasárnap ér véget.

(Kiemelt kép: Valter Attila Facebook-oldala)

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég észt csapatot a csütörtöki barátságos mérkőzésen, amely Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója volt.

A román külügyminisztérium és Dan Carbunaru román kormányszóvivő azzal hárította el a román újságíróknak a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) történelmi Magyarországot ábrázoló molinókról szóló döntésével kapcsolatos érdeklődését, hogy – „UEFA-engedély” híján – nincs miért állást foglalniuk, a „politikát nem kell összekeverni a sporttal”.