Görög szövetségi kapitány: Dzsudzsák Balázs példakép a fiataloknak

A görögök uruguayi szakvezetője szerint érthetetlen, hogy a magyar csapat nem jutott ki a világbajnokságra, látva a Nemzetek Ligájában nyújtott teljesítményét.

2022. november 19., 18:30

Szerző:

Gus Poyet szövetségi kapitány szerint vasárnap a görögök elleni mérkőzésen a magyar válogatottól búcsúzó Dzsudzsák Balázs igazi példakép lehet a fiatalok számára.

„Nekem nem sikerült ilyen sokszor magamra öltenem a címeres mezt. Fantasztikus játékos, aki a hosszú karrierjével példaként szolgálhat a fiatal labdarúgók számára”

 – mondta szombati sajtótájékoztatóján az MTI érdeklődésére a görögök uruguayi szakvezetője, aki a felkészülési találkozót elsősorban arra szeretné felhasználni, hogy megtudja, kikre számíthat majd a tavasszal kezdődő Európa-bajnoki selejtezők során.

A játékosként 26-szoros válogatott Poyet a magyar csapatról szólva értetlenségének adott hangot, hogy nem jutott ki a világbajnokságra, mert látva a Nemzetek Ligájában játszott mérkőzéseit, szerinte a világ legjobb válogatottjaival is felvette a versenyt, olyanokkal, amelyek most a torna favoritjaiként utaztak ki Katarba.

„A magyar válogatott komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Mi is szeretnénk arra a szintre eljutni, hogy Nemzetek Ligája élvonalában szerepeljünk”

 – mondta Jorgosz Maszurasz, az Olimpiakosz támadója, aki szerint ahhoz, hogy a Málta elleni 2-2-nél ezúttal jobb eredményt érjenek el, elsősorban nagyobb összpontosításra és koncentrációra lesz szükségük.

A magyar-görög barátságos mérkőzés vasárnap 20.15-kor az olasz Daniele Chiffi sípjelére kezdődik a Puskás Arénában, ahol Dzsudzsák nemcsak elbúcsúzik a nemzeti együttestől, hanem – Király Gábort megelőzve – 109. fellépésével egyedüli csúcstartóvá válik a válogatottságot illetően. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

(Kiemelt kép: Budapest, 2022. november 19. Az uruguayi Gustavo Poyet, a görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a másnapi, Magyarország elleni felkészülési mérkőzésre készülő csapat sajtótájékoztatóján a Puskás Arénában 2022. november 19-én. MTI/Mónus Márton)