Európa Játékok – Újabb vereség 3x3-as kosárlabdában

Második mérkőzésén is kikapott a magyar női csapat 3x3-as kosárlabdában Krakkóban, az Európa Játékokon, így már nem juthat negyeddöntőbe.

2023. június 21., 20:46

Szerző:

A Bach Boglárka, Weninger Virág, Jáhni Zsófia, Szabó Fanni összeállítású együttes a csehektől elszenvedett vereséget követően a franciákkal csapott össze, akik korábban 14-4-re lépték le a letteket. A Cracovia Sportcsarnok mellett kialakított pályán a magyarok második meccsére jelentősen csökkent a nézőszám az után, hogy a férfiaknál nem sokkal korábban a lengyelek 20-18-ról kikaptak a németektől, de azért így is maradtak szép számban a lelátón.

Az esélyesebb franciák nagy lendülettel kezdtek és gyorsan öt-hat pontos előnybe kerültek. Remekül védekeztek, és bár támadásban azért ők is hagytak ki komoly esélyeket, a magyarok nem igazán tudtak közelebb kerülni hozzájuk, a vége felé pedig jelentősre nőtt a különbség. „A cseheket mindenképpen meg szerettük volna verni - és a franciákat is jó játékkal -, de nagyon rosszul játszottunk, fegyelmezetlenek voltunk, rossz volt a védekezésünk. Nagyon sajnálom ezt az egészet" – mondta az MTI-nek csalódottan Weninger Virág, hozzátéve, hogy nem beszéltek, nem kommunikáltak megfelelően a pályán. „Elsősorban a cseheket szerettük volna megverni, azt tudtuk, hogy a francia sokkal-sokkal erősebb csapat. Megpróbáltuk, de sajnos nem sikerült."

Földi Attila szövetségi kapitány arról beszélt, hogy felkészültek, ismerik a cseheket jól, mégis amikor oda kell állni, a játékosok nem tudnak kellőképpen odafigyelni. „Fegyelmezetlenek vagyunk, nincs vér a játékunkban, nincs sebesség, nem tudják megoldani a feladatot" - összegzett a szakvezető, aki úgy látja, hiába próbálnak meg mentálisan felkészülni, amikor jön egy feladat, amit meg kellene oldani, akkor semmi sem sikerül. A csoportszakasz négy kvartettben zajlik, az első két-két helyezett kerül a legjobb nyolc közé. A magyarok csoportjában pénteken este lesz a záróforduló.

Eredmények:
    nők, A csoport:
Franciaország-Magyarország 22-8
    korábban:
Csehország-Magyarország 21-15
    A csoport további szerdai mérkőzései:
Franciaország-Lettország 14-4
Csehország-Lettország 18-12
A csoport állása: 1. Franciaország 2 győzelem/0 vereség (38-12), 2. Csehország 2/0 (39-27), 3. Lettország 0/2 (16-32), 4. Magyarország 0/2 (23-43)

A csoport pénteki mérkőzései:
Magyarország-Lettország 20.20
Csehország-Franciaország 20.45

(Kiemelt képünk kosárlabda illusztráció. Fotó: VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / Belga via AFP)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.