Elődöntős a férfi kardcsapat

Magabiztos negyeddöntős győzelemmel a legjobb négy közé jutott a magyar férfi kardcsapat a kairói vívó-világbajnokságon.

2022. július 21., 12:34

Szerző:

 A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású együttes a szerdai nyitányon a vietnámiak és a spanyolok ellen is fölényesen nyert, így készülhetett a csütörtöki folytatásra.

A negyeddöntőben a nyolcas mezőny egyik leggyengébb ellenfele, a török válogatott következett, és a páston ez be is igazolódott. Az alaphangot az egyéniben győztes, háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi adta meg, aki szerdán még görcsösen vívott, ezúttal viszont 5-0-val kezdett. A kilencből csupán egy asszót vesztettek a magyarok - a hetedik párban Gémesi maradt alul Muhammed Anasizzal szemben -, és fölényesen nyertek. Szatmári és Szilágyi mindhárom ellenfelét legyőzte, utóbbi kettőt 5-0-ra.

 A döntőért az olaszokkal vív majd a magyar csapat, a kiírás szerint 13.30 órakor.
    

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A Ferencváros házigazdaként 3-1-re kikapott az azeri Qarabagtól a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának keddi visszavágóján, így 4-2-es összesítéssel elveszítette a párharcot és az Európa-liga-selejtező negyedik, utolsó körében folytatja szereplését.