Ezt a világbajnokságot is elfújta a Covid

Hogy mikor pótolják, egyelőre kérdéses.

2021. december 2., 15:27

Szerző:

A világméretű koronavírus-járvány miatt elmaradhat a súlyemelők világbajnoksága, amely kedden kezdődne az üzbég fővárosban, írja az MTI. Az olimpiai sportokra szakosodott insidethegames.biz szerint szinte bizonyos, hogy a friss utazási korlátozások nyomán elhalasztják az idei vébét, amelynek időpontját már eleve többször is módosították év közben.

Üzbegisztán a vírus legutóbbi változata, az omikron jelentette veszélyek miatt szerdán rendelt el újabb korlátozásokat, megtiltva a beutazást kilenc afrikai országból és Hongkongból érkező személyeknek. További tíz nemzet versenyzői és kísérőik azért nem vehetnek részt a világbajnokságon, mert Üzbegisztánba érkezésükkor 10 napos karanténon kell átesniük. A portál ezen országok sorában említi Nagy-Britanniát, Ausztráliát és Olaszországot, amelyek együttesen 22 sportolót neveztek be.

A legfőbb sportági nagyhatalomnak számító Kína e hét elején tudatta, hogy a pandémia okozta nehézségek miatt távol marad a taskenti vébétől, amelyen nyolc emelője indult volna. A világbajnokság lefújásának további indoka lehet, hogy a portál szerint megfogyatkozott az eseményen közreműködő szakemberek száma, őket szintén a Covid-fertőzéstől való félelem tarthatja távol.

(Kiemelt kép: A szíriai Man Asaad a 2020-as tokiói olimpián 2021 augusztus 4-én. Fotó: Alexander NEMENOV / AFP)