Ezt a világbajnokságot is elfújta a Covid

Hogy mikor pótolják, egyelőre kérdéses.

2021. december 2., 15:27

Szerző:

A világméretű koronavírus-járvány miatt elmaradhat a súlyemelők világbajnoksága, amely kedden kezdődne az üzbég fővárosban, írja az MTI. Az olimpiai sportokra szakosodott insidethegames.biz szerint szinte bizonyos, hogy a friss utazási korlátozások nyomán elhalasztják az idei vébét, amelynek időpontját már eleve többször is módosították év közben.

Üzbegisztán a vírus legutóbbi változata, az omikron jelentette veszélyek miatt szerdán rendelt el újabb korlátozásokat, megtiltva a beutazást kilenc afrikai országból és Hongkongból érkező személyeknek. További tíz nemzet versenyzői és kísérőik azért nem vehetnek részt a világbajnokságon, mert Üzbegisztánba érkezésükkor 10 napos karanténon kell átesniük. A portál ezen országok sorában említi Nagy-Britanniát, Ausztráliát és Olaszországot, amelyek együttesen 22 sportolót neveztek be.

A legfőbb sportági nagyhatalomnak számító Kína e hét elején tudatta, hogy a pandémia okozta nehézségek miatt távol marad a taskenti vébétől, amelyen nyolc emelője indult volna. A világbajnokság lefújásának további indoka lehet, hogy a portál szerint megfogyatkozott az eseményen közreműködő szakemberek száma, őket szintén a Covid-fertőzéstől való félelem tarthatja távol.

(Kiemelt kép: A szíriai Man Asaad a 2020-as tokiói olimpián 2021 augusztus 4-én. Fotó: Alexander NEMENOV / AFP)

 

19:06

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint könnyen súlyos következményekkel járhat, ha a szurkolók a válogatott mérkőzésein bármilyen formában megjelenítik Nagy-Magyarországot, de a háttérben továbbra is azon dolgozik, hogy a jelkép kerüljön le a tiltólistáról.

A hazai bajnoki és kupamérkőzéseken nem tiltja, ám nem is javasolja a Nagy-Magyarországot ábrázoló jelképeket a Magyar Labdarúgó-szövetség, mivel a jelképet az UEFA bünetőkatalógusa tartalmazza. A sálakat nem ellenőrzik. mivel a nemzetközi szabályok alapján a nézők ruházatának – ebből a szempontból történő – vizsgálata nem feladatuk. 

A wimbledoni címvédő kazah Jelena Ribakina és a fehérorosz Arina Szabalenka vívják a női egyes fináléját az év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.