Djokovics 21-szeres Grand Slam-bajnok lett Wimbledonban

A volt világelső Novak Djokovics nyerte a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyes versenyét, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte Nick Kyrgiost, így 21. Grand Slam-trófeájával immár egyedül áll az örökrangsor második helyén Rafael Nadal mögött.

2022. július 10., 18:31

Szerző:

A világranglistán 40. ausztrál fenegyerek ugyan remekül kezdett, játszmaelőnybe került, de utána idegessé vált, veszekedett a játékvezetővel, még saját páholyának tagjaival is, a nyolcadik wimbledoni és a 32. Grand Slam-fináléjában szerepelő belgrádi klasszis ezt kihasználva fordított. Végül az alig több mint háromórás meccsen négy szettben diadalmaskodott. 

A 35 éves Djokovics összességében hetedik, sorozatban pedig negyedik wimbledoni diadalát aratta. A pályafutása 88. tornagyőzelmét begyűjtő klasszis 21. Grand Slam-trófeája mellé 2 millió fontot (940 millió forint) kap.

(Kiemelt képünk: A szerb Novak Djokovics, miután győzött a brit Cameron Norrie ellen a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében 2022. július 8-án. MTI/AP/Alastair Grant)

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felfüggesztette az indiai szövetség (AIFF) tagságát harmadik fél indokolatlan befolyása miatt.