Dobogós a Debrecen a Kisvárda elleni győzelme után

Egygólos győzelmével bebiztosította dobogós helyét Kisvárdán a Debrecen az OTP Bank Liga első tábláján.

2023. március 11., 17:04

Szerző:

A Debreceni VSC egygólos győzelmet aratott a Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati nyitómérkőzésén, sikerével pedig - éppen ellenfelét megelőzve - feljött a harmadik helyre.

A hajdúsági együttes története során először gyűjtötte be a három pontot Kisvárdán.

OTP Bank Liga, 23. forduló:
Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 0-1 (0-0)
--------------------------------------------
Kisvárda, 2450 néző, v.: Káprály
gólszerző: Do. Babunski (48.)
sárga lap: Lagator (65.)

Kisvárda Master Good:
---------------------
Petkovic - Hej, Kovacic, Leoni, Spasic (Navratil, a szünetben) - Karabeljov (Lucas, 71.), Melnyik - Mesanovic (Czérna, 84.), Ötvös, Camaj (Ilievski, 71.) - Makowski

Debreceni VSC:
--------------
Milosevic - Lagator, Deslandes, Romancsuk, Ferenczi - Varga K. (Bévárdi, 89.), Loncar, Kiziridisz (Sós, 72.) - Dzsudzsák (Dreskovic, 89.), Ojediran (Varga J., 72.) - Do. Babunski (Mance, 67.)

Lendületesen kezdett a hazai csapat, de vezetést nem tudott szerezni, negyedóra elteltével pedig kiegyenlítetté vált a játék. Noha egyik fél sem volt képes ráerőltetni akaratát az ellenfélre, a Debrecen mégis közelebb járt a gólhoz, mert akciói veszélyesebbek voltak, egy ízben például Petkovic tolta kapufára Babunski közeli lövését. A szünet előtti hajrában aztán a Kisvárdának is akadt ziccere, de Camaj hét méterről csúnyán a kapu fölé lőtt.

A második félidő debreceni góllal indult, amely egy mintaszerű ellentámadás végén született. Hátrányban a Kisvárda magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és bár átlövésből voltak veszélyes kísérletei, összességében nem tudott nagyobb nyomást gyakorolni a vendégek kapujára. A hajrában is meddő mezőnyfölényben futballozott a Kisvárda, míg a Debrecen ekkor már kizárólag a védekezésre és minimális előnyének megtartására koncentrált. A hazaiak pontatlan játéka miatt ez nem is okozott komolyabb nehézséget a Lokinak, amely így sporttörténelmi győzelmet aratott.

(Kiemelt kép: 1-0-ra győzött a Kisvárda otthonában a DVSC az OTP Bank Liga 23. fordulójában 2023. március 11-én. Fotó: DVSC.hu)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.