Dán győzelemmel zárult a 109. Tour de France

Jonas Vingegaard nyerte a 109. Tour de France országúti kerékpáros körversenyt, amelynek 116 kilométeres vasárnapi záróetapján a belga Jasper Philipsen győzött a Champs-Élysées-n.

2022. július 24., 20:09

Szerző:

Bjarne Riis 1996-os sikere után másodszor ünnepelhetett összetett sikert dán kerékpáros Párizsban. A sárga mellett a 25 éves Vingegaard a hegyi pontverseny győztesét illető pöttyös trikót is kiérdemelte.

A pontverseny zöld trikóját csapattársa, a belga Wout van Aert nyerte rekordpontszámmal.

A 26 éven aluliak fehér mezét az összetettet másodikként záró, az elmúlt két kiírásban diadalmaskodó szlovén Tadej Pogacar vihette haza. Harmadikként a 2018-as győztes brit Geraint Thomas zárta a 3328 kilométer össztávú viadalt.

(Kiemelt kép: Jonas Vingegaard felemeli kerékpárját, miközben a 109. Tour de France kerékpárverseny megnyerését ünnepli a Párizs melletti Nanterre városában található La Defense Aréna és a Champs-Elysées közötti 115,6 km-es szakaszon, 2022. július 24-én. Fotó: Thomas SAMSON / AFP)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.