Csoportos nemi erőszak miatt kilenc évet kapott a brazil sztár

A kiadatással lesznek azért bajok.

2022. január 20., 12:02

Szerző:

A korábbi ítéletet helyben hagyva kilenc év börtönbüntetésre ítélte szerdán az olasz legfelsőbb bíróság a százszoros brazil válogatott labdarúgót, Robinhót, amiért korábban részt vett egy csoportos nemi erőszakban.

A 37 éves játékosra 2017-ben szabta ki először egy olasz bíróság ezt a büntetést egy 2013-ban, Milánóban történt eset miatt. A vád szerint az akkor az AC Milanban futballozó csatár és barátja, Ricardo Falco, illetve további négy társuk megerőszakolt egy 23 éves nőt. Falco szintén kilenc év börtönt kapott, a társaikat azonban nem találta meg a rendőrség, írja az MTI.

Brazíliának nincs kiadatási egyezménye Olaszországgal, de így sem lehet nyugodt Robinho, mert ha olyan helyre utazik, amelynek van – ez csaknem hetven ország –, akkor azt kockáztatja, hogy alkalmazzák vele szemben a nemzetközi elfogatóparancsot. 

A futballista, aki megfordult a Real Madridban és a Manchester Cityben is, 2020 októberében első profi csapatához, a Santos FC-hez igazolt, de a bírósági ítélet miatt szurkolók és támogatók tiltakoztak a szerepeltetése ellen, így hat nap után szerződést bontottak vele. A támadót korábban is megvádolták nemi erőszakkal, amikor Manchesterben játszott, de 2009-ben felmentették.

(Kiemelt kép: Robinho. Fotó: Olivier Morin / AFP)