Bronzérmes a magyar női vízilabda válogatott

Nagy bravúr volt.

2021. augusztus 7., 08:14

Szerző:

A magyar női vízilabda-válogatott 11-9-re győzte le az orosz csapatot. Ez a magyar vízilabda történetének első olimpiai érme. A mérkőzés során végig úgy tűnt, hogy elveszítjük a meccset, hol a magyarok, hol az oroszok vezettek, de majdnem mindig csak egyetlen góllal. Sokáig vezettek 10:9-re, de végül a magyar kapus Magyari Alda ellőtte a labdát egyenesen az üres orosz kapuba. Így végül két gólos előnnyel zárult a mérkőzés.

A női válogatott szoros meccsen kikapott Spanyolországtól az elődöntőben, így a bronzéremért szállhatott harcba az orosz válogatottal, amely az Egyesült Államoktól szenvedett vereséget a legjobb négy között.

(Tokió, 2021. augusztus 7. Magyari Alda kapus (háttal) és Garda Krisztina, a bronzérmes magyar csapat tagjai ünneplik győzelmüket a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornáján a harmadik helyért játszott Magyarország - Orosz Olimpiai Csapat mérkőzés végén a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 7-én. A magyar női vízilabda-válogatott 11-9-re győzött és megszerezte a harmadik helyet. MTI/Illyés Tibor)