Benzema elhagyja a Real Madridot

A francia támadó szerződése hamarosan lejár és nem szeretné meghosszabbítani.

2023. június 4., 12:37

Szerző:

Tizennégy év után a nyáron távozik a Real Madrid labdarúgócsapatától az aranylabdás Karim Benzema. A klub vasárnap jelentette be, hogy a 35 éves francia támadó szerződése lejártával elhagyja az együttest.

A bejelentéssel szinte egyidőben a szaúdi állami televízió közölte: a játékos megállapodott a bajnok al-Ittihaddal egy kétéves szerződésről.

„Karim Benzema pályafutása a Real Madridnál példa a viselkedésre és a profizmusra, megtestesítette a klub értékeit. Karim Benzema kiérdemelte a jogot, hogy maga döntsön a jövőjéről" - fogalmazott közleményében a spanyol egyesület, amely arra utalt, hogy a futballista egy évvel még meghosszabbíthatta volna június 30-án lejáró szerződését, de nem élt ezzel a lehetőséggel.

Sajtóhírek szerint a szaúdiak 100 millió eurós (kb. 37,5 milliárd forint) éves fizetéssel csábították el és a megállapodást hamarosan bejelentik.

Kedden, a királyi klub valdebebasi edzőközpontjában búcsúünnepséget rendeznek Benzemának, aki 2009-ben, 21 évesen, az Olympique Lyontól  igazolt a Realhoz. A játékos 647 tétmeccsen szerepelt a csapatban, és ezeken 353 gólt szerzett, ezzel második a klub örökrangsorában Cristiano  Ronaldo (451) mögött. A csatár 25 trófeát, köztük öt Bajnokok Ligája-serleget, négy bajnoki címet és három Király Kupát nyert a madridiakkal.

 (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

2023. szeptember 30., 13:15

Ünnepélyes megnyitóval, huszárok felvonulással, a versenyben részt vevő lovasok ünnepélyes fogadalomtételével megkezdődött szombaton a 16. Nemzeti Vágta a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban – hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában.