06:50 - 09:00

JÖN: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Bejelentette visszavonulását Berki Krisztián

Online sajtótájékoztatón jelentette be a visszavonulását Berki Krisztián olimpiai, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok tornász.

2021. február 4., 12:43

Szerző:

„Sokat gondolkodtam tavaly, hogyan tovább, és már 2019-ben, a stuttgarti világbajnokságon is – azon a versenyen ott voltam, de csak szurkolóként segítettem a magyar válogatottat, hiszen a kiutazás előtt néhány nappal sérültem meg újra. Akkor még nem tudtam kimondani, hogy vége, most sem könnyű, de már ki kell mondanom” – jelentette be Berki Krisztián, akinek egész pályafutása alatt Kovács István volt az edzője. „Csodálatos ember a tanítványom, szerencsés és boldog vagyok, hogy ismerhettem hétévesen, kamaszként, húszévesen, apaként, olimpiai bajnokként” – mondta az edző. 

London 2012 - Berki Krisztián aranyérmes lólengésben
 
London, 2012. augusztus 5. Berki Krisztián integet gyakorlata után a 2012-es londoni nyári olimpia férfi lólengés versenyszámának döntőjében a North Greenwich csarnokban 2012. augusztus 5-én. A magyar sportoló aranyérmet nyert.
Fotó: MTI | Kovács Tamás
 

 

Mint kiderült, Berki Krisztián a jövőben sportigazgatóként dolgozik majd a Magyar Tornaszövetségben. A munkakört tavaly decemberben hozta létre a szervezet, Berki szerint 

ez a szerepkör még nagyobb kihívásokat jelent majd számomra, mint az élsport, hiszen minden szakágra figyelnie kell. „Sokszor elmondtam, ha egyszer befejezem a pályafutásomat, maradok a sport közelében, és mindent megteszek azért, hogy a magyar tornasport a megérdemelt helyén legyen, maradjon” – mondta Berki Krisztián.