Néhány spanyol csapatnak játékosokat kell eladnia a vírus miatt

2020. november 17., 20:55

Szerző:

A spanyol élvonal csapatai közül az FC Barcelona és a Valencia labdarúgóit érintette leginkább a pandémia miatti fizetéscsökkenés. 

A La Liga keddi közlése szerint összesen mintegy 700 millió euróval csökkent a klubok bérköltsége, a Barcelona és a Valencia mintegy 40 százalékkal vitte lejjebb labdarúgói járandóságát. A "dobogón" még a két madridi együttes, a Real és az Atlético áll 27-27 százalékos mínusszal.

Javier Tebas ligaelnök a visszaesés miatt arra számít, hogy a csapatok nem, vagy alig szerződtetnek majd új labdarúgót a téli átigazolási szezonban.

"Néhány együttesnek várhatóan el is kell majd adnia játékosokat a nehéz helyzetre tekintettel" - fogalmazott Tebas, aki szerint a koronavírus-járvány hatása néhány idényen keresztül még tartani fog.

Az elnök hozzátette, központi szankció nem várható azokkal a klubokkal szemben, amelyeknek túl nagy lesz a fizetési költsége, de figyelmeztette az együtteseket a felelősségteljes gazdálkodásra.

A 20 élvonalbeli csapat a liga szabályzata alapján jelenleg összesen 2,3 milliárd eurót költhet fizetésekre, ami 600 millió euróval kevesebb, mint egy szezonnal korábban. Minden együttes más-más összegből gazdálkodhat, amelyeket különböző tényezők alapján számolnak ki.

A Barcelona egy idénnyel ezelőtt 671 millió eurót költhetett bérekre, ez 383 millióra csökkent. Az ősi rivális Real Madridnál 641 millió euróról 468-ra apadt az összeg, míg az Atlético Madrid 252 milliót adhat játékosainak. A legkisebb bérköltséggel, 34 millió euróval az újonc Elche kalkulálhat.

A legnagyobb veszteséget elkönyvelő két klub közül a katalánok több labdarúgójuk fizetését is csökkentették, míg a Valencia legjobbjai közül több játékost is eladott.

(MTI)

 

 

2021. február 28., 13:20

Fucsovics Márton főtáblára jutott az 1,12 millió euró (403,5 millió forint) összdíjazású, rotterdami keménypályás férfi tenisztornán, miután vasárnap a selejtező második fordulójában is két játszmában nyert.

2021. február 28., 11:24

Antonio Cassano, korábbi 39-szeres olasz válogatott futballista szerint a bajnoki címvédő Juventus súlyosan hibázott, amikor 2018-ban 120 millió euróért megszerezte Cristiano Ronaldót a Real Madridtól.

2021. február 26., 16:20

Az olasz bajnokságot vezető milánóiak kifizetnék a magyar kapus kivásárlási árát a Lipcsének, és duplaannyi fizetést ajánlottak neki, mint amennyit most kap.