Badar Gergő és Weinhardt Anna nyerték a triatlon országos bajnokságot

A májusban, duatlonban is remekelő Badar elsőként végzett Keszthelyen is, a férfi és női kategóriákban már közel 500-an indultak idén.

2022. június 19., 18:03

Szerző:

A férfiaknál Badar Gergő, míg a nőknél Weinhardt Anna nyerte vasárnap a középtávú triatlon országos bajnokságot Keszthelyen.

Badar - aki május közepén Tabon középtávon duatlon ob-t is nyert - 3:55:11 óra alatt teljesítette az 1,9 kilométer úszásból, 90 km kerékpározásból és zárásként 21 km futásból álló távot. Másodikként Berekméri Levente, harmadikként Füzesy Dávid végzett.

Badar az MTI-nek elmondta: győzelmi céllal érkezett az ob-ra, amelyen azzal a taktikával versenyzett, hogy úszáson minél gyorsabban jöjjön ki, majd kerékpáron előbb egy jó sorhoz csatlakozzon, később pedig előnyre tegyen szert, hogy a végén stabil félmaratont tudjon futni.

„A tervem be is vált. Úszáson egy rivális volt előttem, és az őt követő öt-hat fős bolyban szálltam fel a bringára, ahol elhagytam ellenfeleimet, majd viszonylag gyorsan, nyolc-tíz perc alatt sikerült befognom az éllovast is. Miután a második számban tudtam növelni az előnyömet, a bringáról leszállva, a meleg időjárás ellenére is sikerült jó futással célba érnem” - nyilatkozta.

Badar hozzátette: a meleg nyári időjárás nem "vágta meg", hiszen az elmúlt két hétben már hasonló körülmények között edzett és készült a hét végén rá várható plusz kihívásra.

Ami viszont elmaradt, az csatája a 38 fős mezőnyben a tavalyi győztes, 2020-ban ezüstérmes Lehmann Bencével.

„Akkor is győzelemre törekedtem volna, ha Bence eljön, de valószínű, hogy nagyot csatáztunk volna egymással” - mondta.
A nőknél Weinhardt 4:38:41 óra alatt ért célba, és a hatfős mezőnyben Malatinszky Szófia, valamint Koronika Judit követte.
Szegedi Attila a magyar szövetség főtitkáraként a helyszínen segítette a szervezőket. A sportvezető kiemelte, a versenyen a korosztályos résztvevővek is beszámítva közel ötszázan indultak.

Eredmények:
férfiak:
1. Badar Gergő (Veszprémi ESC) 3:55:11 óra
2. Berekméri Levente (FTC) 4:07:49
3. Füzesy Dávid (DTSE) 4:13:15
nők:
1. Weinhardt Anna (GYTSE) 4:38:41 ó
2. Malatinszky Szófia (UTE-Merida) 4:55:13
3. Koronika Judit (Százhalombattai VUK SE) 4:59:52

(Kiemelt kép forrása: Badar Gergő, Facebook)